DEČJA FEŠTA: U Spomen parku k’o nekad za Dan mladosti, Leontina oduševila klince (JUGMEDIA TV)

DEČJA FEŠTA: U Spomen parku k’o nekad za Dan mladosti, Leontina oduševila klince (JUGMEDIA TV)
Podeli:

Šumska boginja je oživljena i prepuna dečje graje prvi put posle trideset godina, a arhitektonsko čudo u Spomen parku u Leskovcu preti da postane jedna od najvećih turističkih atrakcija u zemlji.

Oko hiljadu mališana iz leskovačkih osnovnih škola uživalo je u koncertu Leontine i hora „Zvezdice, ali su predstavili i svoje talente u rekonstruisanom Spomen parku na kraju Svetolilijske ulice povodom obeležavanja Međunarodnog dana dece.

Za mnoge od vas, deco, ovo je možda prvi susret sa ovim impresivnim ambijentom. Koristite i ubuduće ovu lepotu, dolazite ovde da se igrate i da saznate još po neki detalj o našoj bogatoj leskovačkoj istoriji”, poručio je okupljenoj deci na otvaranju manifestacije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je dodao da će se potruditi da Spomen park, delo legenradnog arhitekte Bogdana Bogdanovića, postane pandan Šumaricama, Kadinjači i Bubnju.

A šta je o Spomen parku i manifestaciji imala da kaže Leontina, koja će svoje koncerte danas održati i u Lebanu i Bojniku,pogledajte u videu ispod:

Osim svog muzičkog talenta, deca su pokazala i svoje druge, pa čak i gimnastičke veštine, a igrala se i košarka na malom terenu u kompleksu parka, što možete pogledati u snimku našeg LIVE prenosa:

Spomen park 2018

Posted by Jugmedia on уторак 12. јун 2018.

Uređenje spomen parka nije iziskalo veliuka srdestva iz gradskog budžeta, ali mu je bar na trenutak vratilo stari sjaj.

Nakon dobijanja dozvole od Zavoda za zaštitu spomenika iz Niša, očekuje se da se rekonstruiše i identična kapija na ulazu u ovo velelpno zdanje.

Organizator današnje manifestacije, za koju se tvrdi da će postati tradicionalna, je Turistička organizacija Leskovac.


Podeli:
 1. “…preti da postane jedna od najvećih turističkih atrakcija u zemlji…“
  Pa ono jesteeee… ali nijeeee…
  Jes da treba da se hvali događaj, bolje išta nego ništa, al’ malo ste ga preterali :)

  3
  4
 2. Niks, frau Gabriela, iz Spomen parka se pruza predivan pogled na grad Leskovac!

  2
  3

Comments are closed.