DSS Leskovac optužuje SNS za predaju Kosova i Metohije

DSS Leskovac optužuje SNS za predaju Kosova i Metohije
Podeli:

Prvi put nadvila se opasnost da srpska ruka potpiše predaju Kosova i Metohije u tudje ruke, pišu u svom saopštenju predstavnici Gradskog odbora opozcione Demokratske stranke Srbije nazvanom „Apel za odbranu Kosova i Metohije“.

Izgleda da je Srpskoj naprednoj stranci prihvatjlivo potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Kosovom i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama“, konstatuje se i podseća da Apel za odbranu Kosova i Metohije potekao od Političkog saveta DSS, ali je pisan u saradnji sa brojnim nestranačkim javnim ličnostima.

Pošto sadašnja vlast izgleda ima nameru da o Kosovu odlučuje pod pritiskom, mimo ustava Srbije i rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN, te marginalizuje volju sopstvenog naroda“.

Leskovački DSS smatra da bi pravo rešenje pitanja Kosova i Metohije trenutno bilo „zamrznuti Konflikt sličan Kiparskom a nikako odricanje od naše dedovine potpisivanjem ovog sramnog sporazuma“, navodi se u saopštenju u kome se sve stranačke i nestranačke ličnosti grada Leskovca pozivaju svojim potpisom podrže pomenuti apel na link https://www.neodustajemo.rs/потпиши-и-ти

Mi Srbi smo kroz istoriju uvek pokazivali i dokazivali da kada se crni dani nadviju nad našom zemljom, umemo biti jedinstveni i nepobedivi. Kada je pitanjeKosova i Metohije valjalo rešavati oružjem Jablanički Okrug je uvek nesebično davao svoje najbolje i najhrabrije sinove. Naši hrabri dedovi i očevi su nas učili kako je Kosovo srce Srbije, vreme je da svojim postupcima dokažemo da amanet naših predaka nije postao samo puka parola“, zaključuje se u saopštenju DSS Leskovac

 


Podeli:
 1. Kosovo je srce SRBIJE 09.01.2018., 15:21

  Deco tesko je sa ovim pozadincima i pozadinkama sacuvati i zaradjenu penziju i platu a kamo li dedovinu. Ukrali bi jagnje iz ovce botovi i botuse ……..!!! Bitno da je serif ljut na neke izvodjace radova sto ne rade posao za koji ih ovaj narod placa a to sto je u vrhu politicke opcije koja ce priznati siptarsku drzavu nikom nista . . . ovo je postala zemlja bez sutra!!!

  • lokalpatriota 09.01.2018., 18:00

   A kad je bilo lako!
   Mi Srbi smo uvek postizali sve na tezi nacin. Bitno je da se MI ne saglasimo sa svime sto nam evropejci serviraju, da izrazimo svoje neslaganje.
   Vlast ce se, valjda malo zamisliti ako zna da je raspolozenje u narodu drugacije.
   Ako samo cutimo….tesko nam se pise

  • Čukuntetka 09.01.2018., 19:09

   Neobavešteni, pusti neko svako gleda u svoje dborište i neka radi za šta je plaćen. Kakve veze ima izjava gradonačelnika Leskovca o izvođača sa tvojim fikcijama o KiM?

 2. -Bolje je ćutati i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju-
  Ja bih zamolila predstavnike ove nepostojeće opcije da ne troše dragoceno vreme citalaca pišući neistine jer na taj način samo dodaju ulje na vatru i podsećaju Leskovcane na to šta su uradili kada su bili na vlasti. Nismo zaboravili ko je uništio pijacu, nismo zaboravili kako ste i sta ste radili. Ali s obzirom da ste kaznjeni od strane naroda time sto ne postojite, necu da gubim vreme komentarišući vas , citat na pocetku mog komentara je sve objasnio.

  • Obraćanje nekome ko ne postoji je ozbiljan psihički problem. Bolje bi bilo da si ćutala/o jer si ovim nebuloznim komentarom definitivno otklonila/o svaku sumnju postojanja DSS i sopstvene gluposti

 3. Pitanje Kosova je jako kompleksno i resava se na relaciji Beograd-Brisel, pa se zato pitam otkud leskovacki DSS da se oglasi saopstenjem na ovu temu? Svakom pravom Srbinu Kosovo znaci i njega se ne odrice, a ovi napadi DSS-a na SNS nisu nista drugo nego nacin da se privuce paznja na jednu marginalnu politicku opciju.
  Posto nikako drugacije ne umeju da se promovisu..

  • Tetka iz Kanade 10.01.2018., 09:31

   Ana od šećera, ti li si? Odavno se ne oglasi’? Kako je u kabinetu?

 4. 1999. je u Kumanovu POTPISAN sporazum (suštinski kapitulacija) kojim se naša vojska i policija kao i državna vlast povukla sa Kosmeta i predala isti NATO snagama i kosovskim Albancima…dakle predaja je potpisana već…znam da je ovo uzalud ali ipak da se podsetimo istorijskih činjenica kojima smo savremenici..

  • Bila je kapitulacija i 1.941 godine, ali se ljudi borili i izborili za slobodu. Ovo sto radi Vucic, „dijalog“ i ostale predstave, je klasican primer izdaje i bacanja prasine u oci.

  • Preciznije, Kosovo je još Tito založio tražeći pomoć od Amerike za vreme Informbiroa, na ime kredita od kojih smo lepo živeli

 5. Ovo je stranka bez političkog programa koja svoju aktivnost svodi na saopštenja. Salonske patriote koje nisu sprečile pogrom Srba sa KiM 2004, proglasenje nezavisnosti, itd.

 6. dragan stankovic 11.01.2018., 12:37

  Apel je objedinjujuci a ne razjedinjujuci pokusaj da se Leskovacka javnost svojim potpisom pridruzi upozorenju aktuelnoj vlasti da je mnogo Leskovcana u blizoj ili daljoj proslosti svoja ognjista ostavilo bez domacina,mnogo dece bez oceva i mnogo majki bez sinova i da nemaju ni Ustavno, moralno niti bilo kakvo drugo pravo da potpisuju pravno obavezujuci sporazum sa Kosovom.Ovim cinom bi dozvolili takozvanoj republici Kosova stolicu u U.N a Leskovac bi postao pogranicna kasaba.

 7. srdjan panča pavlović 11.01.2018., 14:40

  Ja sam jedan od tih sinova koji su branili Kosovo i gde sam sada,pedeset godina,bez posla ostao posle dvadeset dodina postenog rada,sada pricaju o Kosovu ONI koji cimze nisu obuli u zivotu,koji nijednim svojim postupkom nisu stali u odbranu prava veterana i njihovih porodica,sve je otislo u …….,i ovi i oni pre,licni interes,egoizam,stranacka pripadnost,mogao bih roman napisati i o onoma pre i o ovima posle,hvala…

  • Svetoilijski 12.01.2018., 17:59

   Mnogo je Srpskih sinova pretrpelo nepravde tokom duge nam istorije,ovo nije trenutak za naplatu dnevnica naseg angazovanja na spasavanju SRBIJE,ovo je IZDAJA nasih dedova,nas samih i nase dece.Pravno obavezujuci sporazum je overa vlasti koja nam brise POSTOJANJE!!!

 8. Imam predlog 11.01.2018., 14:59

  A da ih udarimo s leđa?Predsednik i premijerka na čelu kolone će komandovati ,,ZAMNOM“!?Bez rata nema nama našeg Kosova!!!

Comments are closed.