Duh pozorišta i dalje živi u Vranju

Duh pozorišta i dalje živi u Vranju
Podeli:

VRANJE – Na današnji dan, tačno pre tri godine, skoro u potpunosti je izgorelo pozorište „Bora Stanković“ u Vranju iz teatra poručuju da duh pozorišta nije nestao u plamenu tog 2. jula 2012.

“Pozorišni radnici nastavili su da rade i stvaraju i u nemogućim uslovima, bez scene, kostima, bez šminkernica, rekvizite i bez scenografije. Tokom leta, te 2012.godine, predstave su igrane na otvorenom, u različitim prostorima, u parkovima, na trgovima, u restoranima, u Vranju i okolini, a pod jednim motom „Da umetnost ne zaćuti“. I nije zaćutala, bar ne do sada”, navodise u saopštenju Pozorišta.

Od oktobra 2012. godine vranjsko pozorište svoje predstave na večernjoj sceni igra u Domu vojske, a dečje na sceni OKCE Omladinskog saveza.

“U protekle tri pozorišne sezone, uprkos svemu, odigrano je 15 premijera na večernjoj, omladinskoj i dečjoj sceni pozorišta „Bora Stanković“, što je nekoliko puta više od pojedinih pozorišta u Srbiji, koji rade u daleko bolјim, normalnijim uslovima”, poručuju iz vranjskogPozorišta.

Spletom čudnih okolnosti, predstava koja je postavlјana u trenutku kada je požar zadesio vranjski teatar, 2012. godine, i čija scenografija je u potpunosti izgorela, „Narodna drama“, u režiji Snežane Trišić, ove godine je na festivalu „Joakim Vujić“ u Šapcu osvojila tri nagrade, te tako pozorište „Bora Stanković“ svrstalo u red jednog od najuspešnijih u Srbiji i u tom segmentu delatnosti. S tim u vezi, vranjsko pozorište je domaćin, po prvi put, narednog festivala „Joakim Vujić“ čime je data ogromna čast ali obaveza našem pozorištu da se prikažemo u pravom svetlu.

Podsećamo da su gradske vlasti u više navrata obećale da će zgrada pozorišta u celosti biti renovirana, i da se sa obnovom pozorišta započelo još 2012. godine,zvanično je obnova počela u januaru 2014. ali da radovi na II fazi obnove i dalјe nisu počeli, iako su najavnjeni još pre šest meseci.

(Kraj)iva


Podeli: