EU ne odbacuje razmenu teritorija između Srbije i Kosova

EU ne odbacuje razmenu teritorija između Srbije i Kosova
Podeli:

Zamena teritorija između Srbije i Kosova nije isključena opcija, ali ona ne sme ići na štetu stabilnosti Zapadnog Balkana, ocenio je u razgovoru za Slobodnu Evropu komesar Evropske unije za proširenje i politiku susedstva Johanes Han.

On je kazao da zamena Preševske doline za Leposavić, što često u poslednje vreme pominju srpski i političari sa Kosova nije nemoguće rešenje.

Mislim da to treba ostaviti njima, neka oni o tome raspravljaju. Sada vrlo jasno znaju šta su naši uslovni okviri i smatram da, ako želite nešto postići, trebati razmišljati i izvan kutije”, istakao je.

Po njemu, više stabilnosti u regionu i svako pojedinačno rešenje, svaki dogovor za rešenje bilateralnih sukoba, mora doprineti ukupnoj stabilnosti i razvoju regiona jer je konačni cilj, kako je zaključio, da svih šest zemalja postanu članice Unije (Evropske unije).

Albanci bi uzimanjem Preševske doline da izađu na Koridor, Srbija nema “keca u rukavu” u ovim pregovorima


Podeli:
  1. Kad zamenis Sipovo za Bugojno.. 4. septembra 2018., 1:15 pm

    ..tad mozes samo da se ,,javis,,i da pitas kako da zamenjujes teritorije jedne i samo jedne drzave.Dotle,lopatu u ruke i pravac ,,Grdelicka klisura,,pravac BREGU.Ako neces ti on ce doci tebi.

  2. Saopstenje za SNS clanove... 4. septembra 2018., 1:28 pm

    ..evo doteraste ,,cara do duvara,,doslo vreme da pokazete svoju mudrost i patriotizam.Da li ce te priznati ,,Kosovo i Metohiju,,tj.,,slepo,,verovati vasem vodji a nasem predsedniku ili cete odbaciti nadu za zaposljenjem,,,siguran cinovnicki posao,,sitne privilegije….i poceti da razmisljate svojom glavom. P.S.Molim redakciju da obavezno objavi komentare na ovaj moj tekst,ako ih ima.A,ja kako znam i umem.Da li cu popiti 5 bensedina,ili ,,poloce,,ljute i plakati pod jastukom,zbog ,,minusa,,i ,,losih,,komentara,to je moj problem.Hocu da se zna za ,,vjeka i vjeceslava,,da sloboda govora podrazumeva slobodu razlicitog misljenja i kritika.

Comments are closed.