Fabrici: Srbija mora da poštuje standarde EU o slobodi medija

Fabrici: Srbija mora da poštuje standarde EU o slobodi medija
Podeli:

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici rekao je danas u Nišu da će Evropska unija u narednom izveštaju u aprilu dati čitav niz preporuka kako medijska situacija u Srbiji može da se unapredi.

Na pitanje novinara da li je upoznat sa time da je jedan od lokalnih funkcionera u Nišu izjavio da novinari „moraju da se pritegnu„, Fabrici je odgovorio da nije upoznat sa tim slučajem, ali da Evropska unija vrlo pažljivo prati situaciju u Srbiji kada je reč o slobodi medija i slobodi izražavanja.

Sloboda medija i izražavanja su jedan od ključnih elemenata Evropske unije. Reč je o demokratiji i pravu gradjana da budu obavešteni. To je standard koji Srbija mora da poštuje„, kazao je Fabrici.

On se u niškoj Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i prisustvovao prezentaciji projekata koje taj grad realizuje uz pomoć Evropske unije.


Podeli:
  1. Fabrici, za sve nase muke ste vi krivi. Boli tebe uvo za medije i za zivot u Srbiji. Dosao si da ucenjujes i dnevnice da pokupis

Comments are closed.