Svi projekti EU u Nišu

Evropska unija finansira neke od vrlo značajnih infrastrukturnih projekata u niškom kraju, poput auto-puta od Niša do bugarske granice, železničke obilaznice Niš-Brestovac i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Fabrici se u niškoj Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i prisustvovao prezentaciji projekata koje taj grad realizuje uz pomoć Evropske unije

Bulatović je rekao da je Evropska unija obezbedila i 1,3 miliona evra za stambeno zbrinjavanje 50 najugroženijih romskih porodica

Niš nam je partner i u oblasti obrazovanja. U saradnji sa Evropskom investicionom bankom biće izgradjena nova lamela na Elektronskom fakultetu i Naučno-tehnološki park„, izjavio je Fabrici i dodao da je kulturno nasledje jedna od važnijih oblasti u kojima Evropska unija saradjuje sa Srbijom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je za izgradnju železničke obilaznice oko Niša od Evropske investicione banke dobijeno 73 miliona evra, dok će Evropska unija za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda gradu bespovratno dati 40 miliona evra.

Bulatović je rekao da je Evropska unija obezbedila i 1,3 miliona evra za stambeno zbrinjavanje 50 najugroženijih romskih porodica.

Gradonačelnik je dodao da će zajednički timovi grada i evropskih zemalja raditi na arheološkim