FK Građanski: Prvi rođendan, pobede, torta….

FK Građanski: Prvi rođendan, pobede, torta….
Podeli:

Fudbaleri i rukovodstvo Građanskog,  najmlađeg fudbalskog kluba u Leskovcu, proslavili su svoj prvi rođendan pobedama na truniru i slavljeničkom tortom, uz planove da se već krajem ove godine takmiče u Gradkosj ligi.

Svečanost ovog kluba na čijem je čelu istaknuti sportski radnik iz Leskovaca Aleksandar Petković sa tilingom vrhunskih trenera za najmlađe kategorije – Vladimir Đuričić, Dejan Jocić i Nikol Petrović, održana je na igralištu leskovačke Sloge, u prisustvu velikog broja dece, roditelja, ali i dva superligaša -niškog Radničkog i surduličkog Radnika. Došli su i gosti iz FK Jedinstvo GFK Dubočica i FK 14. Juli iz Grdelice.

MEĐU GOSTIMA I DVA SUPERLIGAŠA

Domaćin se istakao dobrom organizacijom ali je na terenu bio neumoljiv i odneo pobedu u obe kategorije. Dečaci Građanksog 2006. godište su u finalu bili bolji od Jedisntva iz Bošnjaca, dok je generacija 2008. bila bolja od vršnjaka iz niškog Radničkog. Pobednicima je domaćin dodelio pehare, a potom je isečena rođendanska torta.

FK Radnicki

Aleksandar Petković nije krio raspoloženje tokom svečarske atmosfere.

VAŽNA JE MASOVNOST

“Pre tačno godinu dana na inicijativu ljudi koji sada rade sa mnom kao treneri u klubu, doneli smo odluku da oformimo novi fudbalski klub koji će nositi ime Građanski. Cilj nam je bio da što više okupimo dece na Sloginom igralištu. I uspeli smo u tome. Treneri svoj posao obavljaju izuzetno stručno i odgovorno”, priča Petković.

Ugovor za korišćenje Sloginog igrališta sklopljen je na 8 meseci, dok se ostala četiri meseca u zimskom periodu koristi obližnja Balon sala za treninge

Odmah su krenuli sa sa takmičenjima u Drugoj ligi RIS za pionire i petliće i bili plasirani u gornjem delu tabele u obe kategorije, kao debitanti.

ZAHVALNOST

Takođe smo se takmičili u tri kategorije Ciciban lige. Pobednici smo Mini maksi lige godište 2008. Srbije koje je održano u Leskovcu u organizaciji FS- Srbije”, nabraja Petković.

FK Dubocica

Zahvalio bih se svim gostima koji su na terenu  kroz takmičenje uprličili ovu našu svečanost. Posebno mediskoj kući Jugmedia koja je jedina ispratila ovu našu svečanost i njihovim novinaru  koji je na svakom značajnijem sportskom događaju i sa pravom nosi epitet  dobrog novinara”, dodao je Petković

PLANOVI

Rukovodstvo FK Građanski planira da do kraja godine oformi i omladinsku selekciju u klubu “To nam nalaže Pravilinik FSS i takmičićemo se na nivou Gradske lige Leskovca”.

Petković ima poruku i za roditelje čija deca vole fudbal i žele da treniraju, kao i za one čija deca već nose dresove i kopačke.

FK Jedinstvo

Da ne vrše pritisak na decu  jer u ovim godinam deca se prosto igraju i ako mu je bogom podareno biće dobar fudbaler, važno je da se bavi nekim sportom, ne mogu sva deca da budu i vrhunski sportisti”, ističe Aleksandar Petković.

Vukašin Stevanović


Podeli:
 1. Dakle, usladilo sam se uzimanje para iz gradske kase…
  0  0
  • Sasa Marjanovic roditelj 21. juna 2017., 1:41 pm

   Deca su srećna zbog dobre organizacije i odnosa sa trenerima kao i podrške roditelja koji su najmasovniji na utakmicam od svih ostalih klubova!!! Svoje nezadovoljstvo ostavite za mesto gde mu je i mesto, a sport ostavite na miru!!!
   0   0
   • Kvalitet merite podrskom roditelja?! Ocigledno imamo drugacija merila, kao sto je ocigledno iz Vaseg posta da se „merite“ sa ostalim klubovima. Verovatno ste kao roditelj negde pogresili ako i svoje dete ucite tome.
    0    0

Comments are closed.