(FOTO,VIDEO) Mališani ponovo plesali na najlepšoj manifestaciji RAZIGRANE ULICE

(FOTO,VIDEO) Mališani ponovo plesali na najlepšoj manifestaciji RAZIGRANE ULICE
Podeli:

Oko 1500 klinceza i klinaca iz 11 leskovačkih vrtića, obučenih u majicama različitih boja, plesali su danas sa majkama i očevima na Širokoj Čaršiji u centru Leskovca na manifestaciji „Razigrane ulice“.

Čvrstim nožicama i pomalo nespretnim dečjim koracima, vatreni ples otvorilis u igrom na muziku  Bojanke, pa nastavili po taktovima nacionalnih evropskih muzika: Bečki valcer – Austrija, Polka – Poljska, Flamenko – Španija, Tarantella – Italija, Čardaš – Mađarska, Kaljinka – Rusija, Sirtaki – Grčka i završili ples sa srpskom nacionalnom muzikom Brankovi kolo i Igrale se delije.

Ovu najlepšu i naradosniju dečju manifestaciju vaspitači i svi zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Vukica Mitrović“ organizuju po 7. put na istom mestu, ali ovoga puta prvi put u sopstevnoj koreografiji i po sopstevnom izboru pesama, koji je, po oceni posmatrača sa strane, bio do sada i najbolji.

Manifestacija je organizovana povodom završetka radne godine, čime smo se, istovremeno pridružili borbi protiv nasilja nad decom. Cilj ove manifestacije je još međusobno druženje dece, druženje dece s roditeljima i zajedničko uživanje u plesu, kao i upoznavanje svoje i evropske nacionalne muzike i istorije, s obzirom da smo o svemu tome učili u vrtićima, prilagođeno za njihov predškolski uzrast“, objašnjava Jolanda Ilić, stručna saradnica za fizičko vaspitanje.

Na Širokoj Čaršiji plesalo je i 96 vaspitača, bio prisutan ceo tim koji je radio tokom godine sa decom, a u pripremama su učestvovali, bukvalno, svi zaposleni.

Na centralnom gradskom trgu plešu predškolske grupe, najstarija i ona malo mlađa.

 

Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović koja je, pozdravljajući mališane, roditelje i vaspitače, ocenila da manifestacija „Razigrane ulice“ svakog proleća ulepšava ulice Leskovca.

Na ovom svetu ne postoji ništa lepše od srećnog i nasmejanog deteta, zato su manifestacije poput današnje veoma značajne jer Leskovac ispunjavaju dečjom grajom, smehom i uveseljavaju sve nas. Deca i mladi su naša budućnost, zato saniramo i uređujemo škole, vrtiće, terene, igrališta i parkove kako bismo im obezbedili što bolje uslove za život, razvoj, druženje i igru. Draga deco, kada vas vidim ovako nasmejane i razigrane, moje srce, a verujem i srca svih Leskovčana su puna. Želim vam da se danas lepo zabavite i uživate u plesu sa mamama, tatama i vašim vaspitačima i da se sledeće godine ponovo družimo na istom mestu“, rekla je Ranđelovićeva.

Vaspitači iz „Vukice Mitrović“ su šest godina radili sa Dečjom plesnom asocijacijom iz Beograda i na ovaj dan plesali po istoj koreografiji i istom izboru muzike sa ostalim gradovima u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpksoj. Međutim, ove godine su odlučili da sve sami organuzuju jer, kako kažu, leskovački vaspitači i stručni radnici imaju dovoljno znanja i volje.

 

Posted by Jugmedia on петак 1. јун 2018.

 

BUDUCNOST PLESE LESKOVAC

Posted by Jugmedia on петак 1. јун 2018.

 

 

 

 


Podeli:
  1. Bio sam prisutan sa moja dva deteta koji su još mali, ali čeka i nas to isto kao roditelje i mogu da vam kažem da jedva čekam. Ovo što smo videli na ulicama je bilo fantastično. Svaka čast predškolskoj ustanovi i svima koji su ovo smislili, a naročito realizovali.

Comments are closed.