Godinama je tražio posao, a onda je čuo nešto što ga je ostavilo bez reči

Godinama je tražio posao, a onda je čuo nešto što ga je ostavilo bez reči
Podeli:

Danas imam čast i zadovoljstvo da saopštim da će jedno slabovido lice početi da radi već, možda, od sutra, a meni je rečeno da je to, valjda, gospodin Alen Husić, ako se ne varam. Čestitam mu!

Ovo je danas saopštio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, otvarajući stalnu muzejsku postavku „Dodirni prošlost“ za slepe i slabovide, na kojoj je među posetiocima bio i Kusić, i koji, kako sam kaže, nije bio pripremljen za lepu vest.

Šta da vam kažem, ostao sam bez reči, šokiran. Potpuno sam zatečen jer sam prvi put čuo da je neko mene uzeo u obzir. Ne mogu sebi da dođem i ne znam šta da kažem osim da sam srećan“, rekao je Jugmedii Kusić, vidno emotivno uzdrman.

Alen Husić ima 47 godina. Diplomirani je ekonomista i radio je u svojoj struci, ali je zbog naglog gubljenja vida bio primoran da napusti posao. Sada će raditi na telefonskoj centrali Opšte bolnice u Leskovcu, gde nam je rečno da su tri godine tražili načine da zaposle jedno slabovido lice.

Znamo da je gospodin fakultetski obrazovan, ali ovo radno mesto je jedino što smo u ovom trenutku u mogućnosti da mu ponudimo“, istakao je leskovački gradonačelnik.

Husić s druge strane priča da je godinama tražio posao koji bi kao slabovido lice mogao da obavlja, ali da takvog posla nije bilo ni na vidiku. Lepu vest čuo je na međunarodnom Danu belog štapa.


Podeli:
 1. A gde cu ja „progledati“ od ovih „vestica!?Gotovo, nigde.Ocaj.

  8
  6
 2. Svaka cast za voljenog gradonacelnika, on tako ume lepo da iznenadi.Neka kolega lepo radi!Sa srecom.

  7
  13
 3. Застидим се кад додирнем прошлост, док у даху ухватим садашњост, слутим тешку будућност.

  5
  12
 4. Sve pohvale za gradonacelnika Cvetanovica i direktora bolnice gospodina Dimitrijevica. Nude posao koji trenutno ima. Gospodinu zelim srecan i uspesan rad u bolnici.

  5
  10
  • Sofija, dušo moja. Ja sam isto da se ljudi zapošljavaju. ALI… neka to ide putem regularnih kanala. Deki iz Zavod je uvek na usluzi kad su životne stvari u pitanju. Meni je pomogao. Će pomogne i čoveku samo ga mora upoznate sa problemom.

   2
   1
 5. Svaka čast!!!!

  3
  7
 6. Mislim da na ovu vest ne bi trebalo biti ružnih komentara. Naprotiv. Ljudski je pozdraviti i pohvaliti.

Comments are closed.