DUŠAN ARITONOVIĆ, NAČELNIK GRADSKE UPRAVE VRANJE

Gradska uprava u Vranju će pomoći bolesnoj radnici koja ostaje bez posla

Gradska uprava u Vranju će pomoći bolesnoj radnici koja ostaje bez posla
Podeli:

Načelnik gradske uprave u Vranju Dušan Aritonović izjavio je danas da se lično uključio u reševanje slučaja radnice na održavanju higijene u toj upravi Mire Stojanović, samohrane majke i bolesne od karcinoma, koja je ostala bez posla i koja se pismom obratila javnosti.

Zaposlenu o kojoj čujem da se piše u štampi, koja ima zdravstvene probleme,  primio sam na razgovor i odmah ugovorio sastanak sa direktorom fonda PIO gde je dogovoreno da se njen zahtev za invalidsku penziju razmotri i da se po njemu odluči u što kraćem roku”, izjavio je Aritonvić za Jugmediu.

On navodi da je bila zakonska neminovnost donošenje nove sistematizacije I gašenje Službe održavanja higijene, u kojoj je stalni radni odnos imala ova žena, kao i Službe obezebeđenja.

Agencije preuzimaju radnike koji ostaju bez posla

Gradska uprava Vranje je dobila 18 mesta manje i njime su obuhvaćene dve službe – služba obezbeđenja i služba održavanja higijene. Gašene su cele službe jer jedino na taj način zakon dopušta da se kasnije zaključe ugovori sa agencijama kako bi i ti poslovi bili zastupljeni i to je razlog što neki ljudi, koji su sa nekim zdravstvenim i socijalnim problemima, nisu mogli da budu izuzeti. Stav komisije koja je osnovana za sprovođenje racionalizacije, koja je imala kontakte i sa Minstarstvom i SKGO je da tamo gde se poslovi mogu zastupiti preko agencija to i učini. Na kraju, to je već učinio najveći broj lokalnih samouprava u Srbiji i ti poslovi su zastupljeni na taj način. U postupku javnih nabavki posao su dobile agencije koje su dale najpovoljnije ponude”, istiće načelnik GU Vranje.

Aritonović inače objašnjava da je na osnovu Zakona i  Odluke Vlade RS u lokalnoj samoupravi Vranja utvrđen broj zaposlenih na 1198 umesto dosadašnjih 1299.

Skupština grada je donela odluku gde je taj broj raspoređen na sve organizacione oblike. Grad Vranje pristupio je, kao i sve lokalne samouprave u Srbiji, postupku racionalizacije. Iako je gradsko rukovodstvo itekako svesno svih njenih pratećih efekata, moralo se pristupiti ovoj nepopularnoj meri jer su u protivnom zakonom propisane oštre sankciije za jedinice lokalne samouprave. U skladu sa zakonom o tome su obavešteni i sindikati”, zaključuje Dušan Aritonović.

 

 

 

 


Podeli:
  1. Kakav dušebrižnik, da ne poveruje čovek. On će da sredi da žena dobije penziju! E jadna Srbijo, jadno Vranje, jadni mediji, jadni čoveče.
    SSB

Comments are closed.