GRADSKI OCI O PLJAČKI Godinama sistematski izvlačen novac iz budžeta!

GRADSKI OCI O PLJAČKI Godinama sistematski  izvlačen novac iz budžeta!
Podeli:

Zbog sumnje na višemilionsku proneveru novca iz gradskog budžeta, inspektori za privredni kriminal PU Vranje, tokom jučerašnjeg dana, izvršili su istražne radnje u cilju utvrđivanja postajanja  krivičnog dela i utvrđivanja odgovornosti zaposlenih u Gradskoj upravi .

U akciji koja je sprovedena po nalogu Višeg Javnog tužilaštva izvršen je popis službene evidencije na odseku lokalne poreske administracije tokom kojeg je i zaplenjen kompjuter jednog od zaposlenih

Budući da je istraga u toku, predstavnici gradskog rukovodstva u svom obraćanju novinarima nisu mogli da daju detaljne informacije o samom slučaju, što uključuje broj umešanih osoba, imena i visinu iznosa.

Postoji pretpostavka da nije samo ova godina u pitanju, već da je takav sistem mehanizma prevare korišćen godinama unazad. O tome ne smem, ne mogu i ne želim trenutno da pričam, jer svaka informacija može da naruši integritet istrage“ , naveo je Nenad ANTIĆ,  zamenik gradonačelnika.

Gradsko rukovodstvo izrazilo je spremnost da se obračuna sa kriminalnom i korupcijom, posebno kada je u pitanju novac građana, jer po rečima zamenika gradonačelnika, niko nije iznad zakon i zakonskih normi.

Za sada niko od radnika Gradske uprave nije lišen slobode, niti je bilo policijskog zadržavanja ili određivanja pritvora

Gradsko rukovdstvo spremno je da se obračuna sa kriminalnom i korupcijom , posebno tamo gde se radi o novcu građana“, rekao je Dušan Aritonović, načelnik GU Vranje i rad Tužilaštva i policije predstavio kao dodatni pokazatelj da institucije sistema funkcionišu .

 

On je dodao da je ovo dokaz da se postupa bez ikakve selekcije.

Ne interesuje me da li je neko član ove ili one političke stranke,članska karta ga neće osloboditi krivične odgovornosti“ , naglasio je Antić.

Predsednik Skupštine,Dejan Tričković naglasio je nužnost iskorenjivanja korupcije zarad konsolidacije stanja u budžetu kada se radi o javnim preduzećima i ustanovama.

U cilju utvrđivanja tačnog iznosa za koji je budžet navodno oštećen  , grad će formirati posebnu komisiju koja će imati zadatak da asistira nadležnim državnim organima i pruži svu potrebnu dokumentaciju

Aktivnosti na sprečavanju kriminalnih radnji ogleda se i u konkretnim aktivnostima koje su započete u lokalnoj poreskoj administraciji, a uvođenje novih 1.000 obveznika dokazuje samo koliko je grad gubio u prethodnom periodu.

Sam rad u lokalnoj poreskoj administraciji  je bio takav da se nije mogla definisati odgovornost svih pojedinaca koji rade i mi smo u tom delu uveli da svaki zapošljeni dobije svoj rejon kako ne bi bilo nenaplaćenih prihoda zbog kojih je grad nepovratno gubio oko tri miliona dinara“ , rekao je Ivan Stanković, gradski većnik za finasije

Nulta tolerancija prema kriminalu i korupciji koja, po rečima zamenika gradonačelnika, postoji u svim segmenitima društava, najbolje se iskazuje sankcionisanjem u svojim redovima što grad svojim radom i dokazuje.

Milan Zdravković


Podeli: