Indijska plesačica Gita Čandran u Leskovcu

Indijska plesačica Gita Čandran u Leskovcu
Podeli:

Plesno-muzička grupa iz Indije, predvođena čuvenom svetski priznatom umetnicom Gitom Čandran, nastupiće sutra 23. avgusta, u Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra, sa početkom u 19 časova.

Gita Čandran, poznata je po vrhunskom izvođenju indijskog klasičnog plesa Bartnatjam i čuvena je po svom umeću da izrazi apstraktne pojmove radosti, lepote, vrednosti, stremljenja i duhovnosti.

Ona predstavlja sinonim za indijski klasičan ples Baratnatjam, a svoje nastupe gradi na indijskoj mitologiji i ikonografiji hinduističkih božanstava Krišne, Šive i Devi.

Predstava koju će izvesti pred leskovačkom publikom inspirisana je drevnim indijskim filozofskim konceptom koji spaja večnu istinu, dobro i lepotu.

Pored Leskovca, trupa Gite Čandran će u okviru turneje u Srbiji, povodom obeležavanja 70 godina nezavisnosti Indije i 70 godina indijsko-srpskog prijateljstva, nastupiti i u Madlenijanumu u Beogradu.

Organizatori gostovanja su Leskovački kulturni centar i Indijska ambasada u Beogradu u saradnji sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju iz Nju Delhija.

(kraj)

 


Podeli: