IPA fond odbacio leskovački projekat za uređenje romskih naselja

IPA fond odbacio leskovački projekat za uređenje romskih naselja
Podeli:

Projekat sa kojim je Grad Leskovac aplicirao prema Evropskom IPA fondovima je odbijen za 1,5 bod, i našao se na drugom mestu ispod crte, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Međunarodni dan Roma obeležen je danas u Leskovcu polaganjem venaca stradalim žrtvama u Drugom svetskom ratu u Arapovoj dolini

Leskovac je zapravo sa aplicirao za unapređenje života i rada roma i sređivanja naseljatražeći od  IPA programa Evropske Unije i Ministarstva finansija Vlade Srbije 510.000 evra za ovu namenu.

Ipak, nadam se da ćemo ove godine ponovo krenuti sa nova tri projekta, rekonstrukcijom vodovodne mreže u ulici Zeke Buljubaše i Porečkoj u naselju Podvorce, rekonstrukcijom kolovoza u Radanskoj i Sutjeskoj ulici kao i izdradnjom atmosferske kanalizacije  i rekonstrukcijom vodovodne mreže u Ilindenskoj ulici naselju Sat Mahala“, rekao je Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je naglasio da su već dobijene sve neophodne dozvole.

Obećao gradonačelnik – Sat mahala kao nova do kraja ove godine

Inače, „propali“ projekat je kao najprioritetnija izdvajao naselja Podvorce i Sat mahala, koja su stara više vekova i u kojima živi najveći broj pripadnika romske populacije.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Чаки Подврце 9. aprila 2017., 12:08 pm

    И ја исто за један и по бод не доби у кладионицу. Пре ће бити да пројекат ништа не ваља. Може ли редакција да објави ко су аутори пројекта?

Comments are closed.