Jedanaest fakulteta na Sajmu obrazovanja u Leskovcu

Jedanaest fakulteta na Sajmu obrazovanja u Leskovcu
Podeli:

Predstavnici fakulteta i viših škola iz Leskovca, Niša i Beograda predstavili su danas budućim brucošima svoje obrazovne kapacitete u Leskovcu na drugom po redu Sajmu obrazovanja.

Učenici četrvtog, a bilo je i onih iz trećeg razreda srednjih škola, mogli su na štandovima da čuju sve o smerovima i programima rada u visokoobrazovanim ustanovima, kao i o tome šta im treba za upis i polaganje prijemnih ispita.

Sajam je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekavši da je on organizovan s ciljem da se srednjoškolcima iz Jablaničkog okruga predstave fakulteti i visoke strukovne škole, njihove nastavne grupe, programi, uslovi za polaganje prijemnih ispita, uslovi studiranja i druge pojedinosti vezane za život akademaca.

Namera nam je da tokom narednih meseci našim maturantima na ovaj način predstavimo visokoškolske ustanove na teritoriji čitave naše zemlje Srbije“, kazao je Cvetanović, s uverenjem da će studenti iz ove sredine uspešno završiti fakultete i „da će služiti za ponos i svom zavičaju, ali i vašim institucijama“.

Leskovac, dodao je, čini sve da svoje mlade visokoškolce vrati u svoj grad, da tamo zaposli najbolje studente, otvarajući nove fabrike, ali podstičući preduzetništvo.

On je naveo da je poslednjih godina izdvojeno preko 150 miliona dinara za mere aktivnog zapošljavanja, a sa tim nocem je svoj biznis pokrenula 961 osoba.

Sajam brazovanja održan je u holu Leskovačkog kulturnog centra, koji je i organizator. Iz te ustanove kažu da će u okviru ovog drugog sajma biti održan još jedna sajamski dan ukoliko srednjoškolci koji nisu uspeli da dođu budu izrazili želju.


Podeli:
 1. A u publici… Naprednjaci. Cekaju u redu za upis. ;)
  0  0
 2. Bespotrebna politizacija 24. februara 2018., 9:55 am

  Igore, u publici su budući akademski gradjani, mladi ljudi potpuno nebitno koje političke pripadnosti.Vaša je sramota da pišete takve komentare,da ih delite na takav način i da pokušavate da kao sto je bilo u vreme žutih svemu dajete političku notu.
  0  0

Comments are closed.