Jug Srbije u partnerstvu sa Makedoncima do održivog razvoja

Jug Srbije u partnerstvu sa Makedoncima do održivog razvoja
Podeli:

Svih 12 lokalnih samouprava iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga kreću u saradnju sa opštinama iz Severne Makedonije i Skopskog okruga preko Projekta „Partnerstvo i izgradnja kapaciteta put do održivog razvoja“, koji se sprovodi preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Projekat, za koji je preko Razvojne agencije Srbije odobreno 1,8 miliona dinara, omogućava saradnju i razmenu iskustava po pitanjima od zajedničkog interesa na polju ekonomskog, regionalnog i prekograničnog razvoja naših i lokalnih institucija iz Makedonije.

Jedinice lokalne samouprave i lokalne zajednice igraju ključnu ulogu u procesu evropskih integracija. Preko 60% svih evropskih direktiva primenjuje se na loklanom nivou. Jedinice lokalne samouprave su zadužene za njihovu punu implementaciju. Od njihovih kapaciteta zavisi uspeh ekonomskog i društvenog razvoja, kao i rešavanje većine pitanja koja su od ključnog značaja za ćživot građana“, ističe direktorka Centra za Jablanički i Pčinjski okrug Dragana Belenzada.

Na prezentaciji projekta na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da je najbolje učiti od međunarodnih hrazvojnih institucija koje su slične po kapacitetu i razvojnim izazovima sa kojima se suočavaju.

Za naše lokalne samouprave to sau razvojne institucije Makedonije koje aktivno deluju na polju ekonomskog, regionalnog i prekograničnog razvoja“, kazao je Cvetanović.

Projekat se realizuje u okviru Programa za unapređenje saradnje i podizanje kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou, koji sufinaniraju Razvojna agencija Srbije i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u sartadnji sa 12 jedinica lokalnih samouprava.


Podeli:
  1. Mesko je James Bond Jablaničkog okruga. Vazda lepe žene oko njega.

  2. Sirotinja u glavu 26.09.2018., 15:57

    Drzite konferenciju za 15000 evra vredan projekat … ej bre … grade se zgrade od 1 milijarde evra..zgrada sa 2400 apartmana u Hamburgu..metro u Solunu od 8 milijardi evra, a doticna je dosla do projekta od 15000 evra pa na crkvena zvona sa sve gradonacelnikom…

    2
    4
  3. Vi ozbiljno nemate kapacitete za ovaj posao….

Comments are closed.