Kesice sa narkoticima u donjem vešu i čarapi

Kesice sa narkoticima u donjem vešu i čarapi
Podeli:

Carinski službenici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina, na srpsko-bugarskoj granici, u dva slučaja zaplenili manje količine različitih narkotika, ali je zanimljiva dovitljivost krijumčarima, buduži da su kriveni na neobićnim mestima.

U saopštenju se navodi da je manja količina heroina i kokaina otkrivena 15. jula tokom izlazne kontrole, kada je za detaljan pregled izdvojen „BMW M6“ austrijskih registarskih oznaka. Njime su na relaciji Austrija – Turska putovala dvojica državljana Austrije, turske nacionalnosti. Prilikom detaljnog pregleda, u samom automobilu nije pronađeno ništa, ali je tokom ličnog pretresa, kod tridesetjednogodišnjeg vozača, u donjem vešu pronađena kutija od cigareta, u kojoj je bilo sakriveno 17 plastičnih kesica sa heroinom i kokainom. Merenjem je utvrđeno da se radi o nešto više od 15 grama heroina i oko 6 grama kokaina.

Još jedan neobičan slučaj dogodio se prethodnog dana na istom prelazu, kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen automobil „BMW X6“ francuskih registarskih oznaka. Automobilom je putovala tročlana porodica francuskih državljana turskog porekla. Oni su prethodno prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Međutim, tokom pregleda u jednoj od torbi pronađeno je oko 20 grama marihuane i oko 10 grama hašiša, u zamotuljcima oblepljenim crnom izolir trakom, pa potom umotanim u čarapu. Kao vlasnik torbe sa narkoticima u čarapi prijavio se dvadesetpetogodišnji otac porodice.

Kako je reč o krivičnim delima, dalju nadležnost u oba slučaja je preuzela policija, kaže se u saopštenju.

Z.Panić

FOTO Uprava carine


Podeli: