Klot, pasulj sa rebarcima, ljut i sa kobasicama – za svačiji ukus na drugoj PASULJIJADI u Bojniku

Klot, pasulj sa rebarcima, ljut i sa kobasicama – za svačiji ukus na drugoj PASULJIJADI u Bojniku
Podeli:

Oko hiljadu ljudi uživalo je danas u specijalitetima od pasulja na drugoj po redu održanoj Pasuljijadi uu Bojniku na kojoj je 150 majstora kulinasrtva pripremalo specijalitete od pasulja, raspoređenih u 27 ekipa sa jugoistoka Srbije.

Ekipa Džep iz Lapotinca skuvala je najbolji planinarski pasulj na ovoj kulinarskoj manifestaciji, a pored pomenutih pobednika koji su osvojili pehar i kotlić, nagrade su prema oceni žirija dobile i ekipa Turističke organizacije Bojnik koja je za treće mesto nagrađena peharom i šerpom, dok je drugo mesto osvojila  Hotel Luna iz Prokuplja.

U pripremanju najboljeg planinarskog pasulja takmičilo se znatno više ekipa nego prošle godine na platou ispred sportske hale u Bojniku.

Takmičenje je okupilo brojnu publiku a svi učesnici slažu se da je za malu opštinu poput bojničke od velikog značaja organizovanje ovakvih manifestacija koje uz malo ulaganja privuku brojne posetioce i predstavljaju turistički potencijal.

Posted by TV 4S on Субота, 08. септембар 2018.

Organizatori manifestacije su planinarsko-biciklistički klub „Zmaj sa Radana“ iz Bojnika, pod pokroviteljstvom opštine Bojnik.

Fotografije: Infocentarjug / Video: TV 4S


Podeli:
  1. „Пасуљ са ребарца сува, Стамена га кува“…

    1
    1

Comments are closed.