Komunikacija, oblačenje i osmeh važne karike za imidž lokalne samouprave

Komunikacija, oblačenje i osmeh važne karike za imidž lokalne samouprave
Podeli:

Iako službenici u lokalnoj samoupravi opštine Medveđe spadaju u red najljubaznijih i najažurnijih, predstvanici ove višenacionalne zajednice dodatno se obučavaju poslovnom bontonu, ovoga puta na predavnju koje je održao profesor Zoran Punoševac, predsednik Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije.

Punoševac je predsednik naučno stručnog skupa „Sistem kvaliteta kao uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“ i primenu standarda ISO 9001.

Reč je, zapravo, o permanentnoj edukaciji svih zaposlenih, a posle ovog predavanja slede licence.

Na kraju predavanja zaposleni su polagali test na osnovu koga će biti dodeljeni sertifikati. Obuka koja je održana u sali Skupštine opštine je deo plana stručnog usavršavanja zaposlenih u opštinskoj upravi za 2018. godinu i poklon je profesora dr Zoran Punoševca“, rekao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Na predavanju se između ostalog govorilo o veštini komunikacije sa građanima i poslovnim partnerima, o dres-kodu, s obzirom da je poželjno poslovno oblačenje, da službenici ne trebaju da čekaju da telefon zvoni više od tri puta, a osmeh službenika je nešto što se podrazumeva u poslovnom svetu.

Inače, Projekat standardizacije kvaliteta usluga u lokalnoj samoupravi i implementacija standarda ISO 9001  biće završena 20. maja ove godine, na dan opštine Medveđa, kada će biti uručen sertifikat lokalnoj samoupravi.


Podeli: