ZMIJE IZMILILE PRE ROKA

Krenuo da natoči vodu iz bunara, sačekao ga venac od kojeg se zaledio

Krenuo da natoči vodu iz bunara, sačekao ga venac od kojeg se zaledio
Podeli:

Dragi Veličković iz sela Panevlje kod Vranja, kao svakog jutra, krenuo je da natoči vodu iz kućnog bunara, ali kada je prišao izvorištu zaledio se od straha jer je na betonskom santraču s unutrašnje strane ugledao isprepletani venac zmija.

Bilo je to oko 7,20 sati. Preplašeni domaćin je odmah pozvao komunalne inspektore u Vranju, koji imaju saradnju sa Udruženjem „Poskok“ iz Vladičinog Hana, čiji je predsednik Vladica Stojković.

Slika je zaista bila neuobičajena, ali smo odmah konstatovali da se radi o bezopasnim smukovima. Moralo je da se radi pažljivo kako se ceo venac gmizavaca ne bi otkačio i pao u vodu. Vladica Stojković je uspeo da izvuče negde oko 12 zmija, a čak dvadesetak je pobeglo među kamene šupljine u bunaru“, objašnjava načelnik Komunalne policije Vranje Ivica Tašković.

Preko kamere na sajli, videlo se da su zmije u šupljinama i da su slabo pokretljive.

Pratimo situaciju. Moguće je da sutra neka od njih ponovo izađe na isto mesto, a možda nađe neke druge kanale i izađe iz bunara. U svakom slučaju zabrana točenja vode sa tog bunara postoji dok se problem zmija ne reši“, dodaje za Jugmediu naš sagovornik.

Zmije su ove godine neuobičajeno rano izmilile iz zemlje, verovatno zbog blage zime i toplog proleća.


Podeli:
  1. Sutra venac pravi!Tolko dobra rakija vikase Kumarevski.

Comments are closed.