Krili drogu u donjem vešu

Krili drogu u donjem vešu
Podeli:

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na prelazu Gradina, na srpsko-bugarskoj granici, u roku od 45 minuta kod trojice putnika pronašli i zaplenili manje količine marihuane i hašiša skrivene u donjem vešu, saopštila je Uprava carine.

U saopštenju se navodi da je serija zaplena počela kada se na izlazu pomenutog graničnog prelaza pojavio Audi A4, švedskih registarskih oznaka. U automobilu su bila tri putnika različite nacionalnosti: pored bugarskog državljanina koji je upravljao vozilom, bili su tu i suvozač turske nacionalnosti i jedan Šveđanin. Oni su putovali iz Švedske ka Bugarskoj.

Detaljnim pregledom automobila nije otkriveno ništa, ali je tokom ličnog pretresa putnika u donjem vešu 31-godišnjeg suvozača otkriven paket sa oko 35 grama hašiša.

Samo 45 minuta kasnije na prelazu su se zatekla još dva automobila marke Audi A6 na putu ka Turskoj.

Pored vozača u prvom automobilu, nemačkih registarskih oznaka, nalazio se još jedan putnik, tridesettrogodišnji nemački državljanin turske nacionalnosti. Ubrzo je i u donjem vešu ovog putnika otkriveno pakovanje sa oko 34 grama marihuane.

Drugim Audijem A6, koji je na prelaz stigao u isto vreme, upravljao je četrdesetogodišnji nemački državljanin turske nacionalnosti. Carinici su se i u ovom slučaju opredelili za lični pretres kojim je u donjem vešu vozača nađeno još 31 gram marihuane.

Ovi slučajevi potvrđuju tezu da je teže naći manje količine narkotika, jer su lakše za skrivanje, a putnici ne prezaju od toga da ih kriju i na najneverovatnijim mestima verujući da ih tu niko neće tražiti”, navodi se u saopštenju.

U sva tri slučaja, droga je zajedno sa putnicima uhvaćenim u pokušaju krijumčarenja predata policiji u dalju nadležnost.

 

Zoran Panić


Podeli:
  1. Играчка-плачка 21. oktobra 2017., 12:32 pm

    За личну употребу и да почасте другаре…

Comments are closed.