Laboratoriju za uzgajanje marihuane smestili u sopstvenoj kući

Laboratoriju za uzgajanje marihuane smestili u sopstvenoj kući
Podeli:

Policija je u Aleksincu otkrila kompletnu laboratoriju za uzgajanje marihuane i zaplenila više od kilogram ove opojne droge u sirovom i suvom stanju, kao i gasni pištolj i više komada municije.

Uhapšeni su  D. LJ. (1990) i M. LJ. (1957) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a M. LJ. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, protiv četrdesetjednogodišnjeg Aleksinčanina biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog  postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

U porodičnoj kući M.LJ. i D.LJ. policija je pronašla kompletnu laboratoriju za uzgajanje marihuane, šest biljaka kanabisa težine 1.050 grama, 16,2 grama suve marihuane, 1,5 grama hašiša i 22 semenke kanabisa. Kod M.LJ. je pronađen gasni revolver, 14 lovačkih patrona, 26 metaka kalibra 357 magnum, 27 metaka kalibra 357 vinčester, 24 gasna metka, pet metaka sa olovnim zrnom kalibra 357, dva metka kalibra 7,62 milimetra, dva puščana metka i metak kalibra 7,65 milimetara.

 

Sumnja se i da je D.LJ. u Aleksincu četrdesetjednogodišnjem sugrađaninu prodao paketić heroina težine 0,3 grama, a kod njega je policija pronašla još šest paketića heroina težine 1,8 grama i tri tablete „buprenofrina“.

D.LJ. i M.LJ. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivične prijave, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.


Podeli: