Leskovački karneval dobio svoju prvu kraljicu

Leskovački karneval dobio svoju prvu kraljicu
Podeli:

Dvadestrogodišnja Leskovčanka Milana Rakić, student hemije, proglašena je sinoć za kraljicu „Karnevala Leskovac“ i to je ujedno prva kraljica karnevala u gradu na Veternici, koji je sinoć počeo po 13. put zaredom.

Rakićeva je ovu titulu osvojila jer je po drugi put proglašena za stariju princezu, a karnevalska pravila nalažu da u tom slučaju princeza automatski dobija status kraljice, pa je mesto starije princeze zauzela njena protivkandidatkinja Natalija Stojković iz Leskovca.

Ja sam već godinama član karnevalske grupe u Leskovcu, prošle godine sam kao karnevalska princeza putovala svuda, lepo smo predstavili naš grad i to je jedna divna motivacija bila da se ponovo večeras takmičim. Karnevali grade mostove, a ja sam na njima stekla divna prijateljstva“, rekla je kraljica za Jugmediu, koja se kasnije pojavila i kao model u venčanici.

Starija karnevalska princeza

Pored kraljice i starije princeze, izabrana je i mlađa karnevalska princeza, na daleko uzbudljivijem takmičenju jer je konkurencija od 22 male lepotice bila žestoka. Tu laskavu titulu ponela je Sofija Stojiljković (8).

Veoma sam srećna što sam ponovo učestvovala na takmičenju i što sam večeras izabrana za princezu“, rekla je devojčica, koja nije krila uzbuđenje kao ni njena majka Marija. „Sofija je dete koje voli da se doteruje i ona je , inače, naša princeza“, rekla je majka kroz suze.

Na takmičenju za malu princezu bilo je, inače, suza u očima malih princeza sa maštovitim haljinicama, među kojima su bile i one tek prohodale. Neka su deca plakala od od uzbuđenja, neka zato što su ih majke naterala da se takmiče, dok je većina prolazila uzdugnute glave pored žirija i uživala u aplauzima publike na Širokoj Čaršiji, gde se odvija manifestacija.

Najlepša maska sa radionice

Najlepša frizura

Prvo od četiri karnevalske večeri počelo je 20 sati umetničkom radionicom za decu i nagradama za najlepšu masku i frizuru, zatim, izborom  face&body paintinga gde je pobedu odnela model Lidija Spasić, odnosno kreacija junikorna i pegaza Milice Miljković.

Pobednice

Za ovu kreaciju trebalo mi je šest sati, ovo mi je treća po redu, ali prvi put prva nagrada“, kaže Miljkovićeva, student na master studijama Tehničkog fakulteta.

Tri grupe mažoretkinja Turističke organizacije Leskovac i sinoć su ulepšale karnevalsko veče, kao i revija devojaka u venčancima iz salona „Mamape“ i frizurama majstora salona „Neša“.

Koncertom grupe “Buzuku bend” završeno je prvo veče Karnevala Leskovac, čiji se centralni događaj očekuje u subotu kada će Bulevarom oslobođenja prodefilovati preko 30 karnevalskih grupa.


Podeli: