Makedonci iz Leskovca zabrinuti zbog odnosa njihove matične države prema Srbiji

Makedonci iz Leskovca zabrinuti zbog odnosa njihove matične države prema Srbiji
Podeli:

Udruženje građana makedonske nacionalne zajednice u Leskovcu ,,Ilinden“  sa velikom zabrinutošću prati aktuelna dešavanja u matičnoj državi pripadnika makedonske naiconalne zajednice, Republici Makedoniji.

Kada je reč o odnosima Republike Makedonije i Republike Srbije, iz “Ilindena” upućuju poruku da ne podržavaju odluku makedonske vlade da glasa za prijem Kosova u interpol, iako taj predlog nije već četvrti put usvojen.

“Smatramo da ovakav potez ozbiljno narušava odnose između ove dve države, na čijem jačanju i unapređenju godinama radi i naše udruženje”, navodi se u saopštenju Makedonaca koji žive u Leskovcu.

PROČITAJTE VIŠE:


Makedonci u Leskovcu svoji na svome


Oni dodaju da na svoju maticu gledaju kao savremenu, pluralističku i demokratsku državu svih građana koji žive u njoj i svih državljana van nje I što je Makedonija, do sada bila otvorena, multikulturalna i što se podjednako brine za sve svoje građane bez obzira na pol, nacionalnost ili veroispovest.


Podeli:
  1. Krajnje je vreme da se Makedonija izjasni ko joj je prijatelj , Srbija ili Kosovo , ali kako nam u poslednje vreme sve češće zabija nož u ledja očigledno je u kom pravcu ide.

    2
    1
  2. Maticna zemlja?Bugarska?Ili Albanija?

Comments are closed.