Moguće otvaranje i četvrte fabrike Jura u Leskovcu

Moguće otvaranje i četvrte fabrike Jura u Leskovcu
Podeli:

Po završetku treće fabrike u toku ove godine, potpisaćemo ugovor sa predstavnicima Južne Koreje da u narednom periodu od dve godine, prostor Jugekspresa bude rezervisan za eventualnu izgradnju četvrte fabrike “Jure” u našem gradu, najavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

O eventualnom otvaranju četvrte fabrike Jure, razgovarano je na današnjem sastanku u kabinetu gradonačelnika Leskovca sa ambasadorom Republike Koreje Deđong Juom, diplomatom Sang Hun Čoaom, predstavnikom trgovinskog odeljenja “Kotra” Mihailom Pavlovićem i predstavnicima grada.

“U zahvalnost za sve donacije i za otvaranje 2300 radnih mesta, mi ćemo ispoštovati ugovor, a to je da najmanje dve godine ne prodajemo taj prostor,  to znači da ćemo toliko čekati i sigurni smo da će doći do realizacije, u slučaju da ne bude tako mi ćemo taj prostor dati na tržište da se proda”, istakao je Cvetanović.

Reč je o građevinskom zemljištu na prostoru bivšeg “Jugekspresa”, koji je grad ranije otkupio za proširenje industrijske zone i na kome, u jednom delu, Jura sada gradi svoju treću fabriku u Leskovcu.

Nadaju se da će doći do realizacije, ali prema Cvetanovićevim rečima, zbog efikasnosti i boljeg poslovnog pozitivnog bilansa potrebno je da sve četiri fabrike budu u samoj komunikaciji, kako bi se na taj način smanjili troškovi.

Ambasador Deđong Ju najavio je dolazak potencijalnih partnera, jer će svom narodu prenesti samo pozitivne utiske sa ovog sastanka.

I Korejci imaju ajvar

Pored kulture ove dve zemlje, koja je prema rečima ambasadora vrlo slična, u Koreji postoji jedan specijalitet koji je sličan leskovačkom ajvaru i  takođe se pravi od paprika

“Znam da je Leskovac nekada bio veliki industrijski centar, i zato mi je posebno drago što ovde postoji naša fabrika i što im veliku podršku daje gradonačelnik Leskovca. Na sastanku koji smo imali saznao sam od gradonačelnika da Jura ne samo što zapošljava sve više i više ljudi, već ona takođe i donira sredstva mnogim institucijama u gradu, a na taj način im mnogo pomaže. Samo pozitivne utiske ću preneti sa ovog sastanka investitorima koji će možda doći baš ovde”, istakao je Ju.

 Izgradnja treće fabrike koštaće negde oko 40 miliona  eura i u njoj će biti zapošljeno oko 500 radnika, a prema rečima predstavnika kompanije Jura, investiranje u  četvrtu fabriku uslediće nakon analize rada treće fabrike.

 


Podeli:
 1. Ja sam za to da Jura otvori 10 fabrike u Leskovac. Svi tamo da radimo. I mi iz opstinu i vi obicni ljudi.

  18
  2
 2. Predlazem da grad promeni ime iz Grad Leskovac u Grad iz doba Jure.
  Imamo sve sto treba

  28
 3. U lrskovac se vise skinu od heroin nego od biro

  9
  1
  • Познајем проблематику 20. aprila 2018., 10:05 pm

   Не …ри. На једног скинутог долазе 10 нових.

 4. Leskovcani,nekad ste motali tekstil,a sada ima da motate kablove za nase pare iz budzeta koje dajemo juri.Napredno nema sta?

  6
  1

Comments are closed.