Najviše para za Bjelin film o Tomi Zdravkoviću

Najviše para za Bjelin film o Tomi Zdravkoviću
Podeli:

Upravni odbor Filmskog centra Srbije  najviše novca na konkursu 45 miliona dinara, dodelio je biografskom filmu “Toma” o legendarnom Tomi Zdravkoviću, koji će režirati Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, po scenariju Nikole Pejakovića.

Po oceni Komisije, ovaj projekat je „odličan primer biografskog filma koji prevazilazi puku ilustraciju života svog junaka, i prerasta u priču o jednom složenom vremenu“, pišu Večernje novosti.

Nakon pisanja pojedinih medija da će se Dragan Bjelogrlić latiti snimanja filma o Tomi Zdravkoviću, a da će kralja kafane igrati Bojan Dimitrijević, ovaj glumac je ranije za Jugmediu izjavio da bi mu to bila čast.

Toma je bio legenda i danas je njegovo delo i značaj jako veliki. Iako ne slušam tu vrstu muzike, to što je on radio je toliko kvalitetno da nema greške. On je, naravno iz ovog kraja, kao i ja, a ljudi nalaze i neku fizičku sličnost sa njim. I veoma rado bih se pozabavio tako nečim“, kazao nam ovaj glumac, poznat široj publici kao fenomenalni Pikac iz serije „Vratiće se rode“.

Odbor je usvojio predloge Komisije u kategoriji Sufinansiranja proizvodnje dugometražnih filmova i doneo odluku o novčanoj podršci za sedam projekata.

Komisijom je predsedavao Vuk Ršumović, a osim njega tu su Miroslav Lekić, Bojan Vuletić, Kristina Đuković i Marko Jocić, prenosi taj list.


Podeli:
  1. Ех кад би и оне моје три у стилу Томе могле да заживе, да их Бока-Пикац отпева, да ме лепо потпишу!?Цалну ми неки динар!Имају емоцију, песме.

  2. Лили, На моме реверу место суза кише, и Ниједне кафане, у овом граду нема, чекају на Вас!?

Comments are closed.