Nema pristojnih novinara bez pristojnih plata

Nema pristojnih novinara bez pristojnih plata
Podeli:

Predsednica Sindikata novinara Srbije (SINOS) Dragana Čabarkapa rekla je danas u Leskovcu da priča o pristojnim medijima počinje sa pristojnim uslovima rada i pristojnih plata.

Tamo gde su zaštićena radna prava, možemo govoriti i o profesionalnim. Ako vam neko kaže: ‘Napiši šta ti ja kažem ili izvoli izađi’, naravno da tu nema priče o slobodnim medijima”, ocenjuje ona.

Čabarkapa podseća da je Sindikat više puta upozoravao na tabloidizaciju i tajkunizaciju medija, ali da novinari moraju da imaju obezbeđena svoja radna prava kako bi se bavili svojom profesijom.

Predsednik Izvršnog odbora Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) Milan Petković uočio je da je najveća diskriminacija medijskih radnika na jugu Srbije.

Ekonomski pritisak ubija novinare na jugu Srbije. Gde nema para, i bez drugačijih pritisaka počinje autocenzura“, zaključuje Petković.

Jedino rešenje je, prema njihovim rečima, da Skupština Srbije poništi set medijskih zakona i donese nova rešenja.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Nema pristojnih novinara bez pristojne države.

  • Pristojnu državu stvaraju pristojni pojedninci, država nije nezavisni entitet.S toga, kad se mi upristojimo,sve će se poslagati.A kad će to biti, ne znamo…

   • Na privatnu državu ne mogu uticati pristojni pojedinci, a da bi se ti pristojni pojedinci upristojili, ta ista država treba da je u službi tih pojedinaca a ne lična svojina jednog pojedinca, razumemo se, nadam se!

    • U principu, slažemo se imenjace da država treba biti u službi građana. Ali, ko je na „demokratskim“ izborima predao državu u ruke „nepristojnoj“manjini? Valjda isti ti pristojni gradjani…Kakav narod, takva i država, čast izuzetcima. Ne možemo mi samo kukati na državu, kao da ona nije naš lični „proizvod“, ma koliko mi prali ruke od toga.

 2. Nema pristojnih novinara dok im drugi odlučuju šta će da pišu.

 3. Jugmedijanci su pristojni. 31. maja 2017., 3:56 pm

  Sigurno su pristojno plaćeni. :))

  • Pristojna redakcijo jbt. 31. maja 2017., 5:05 pm

   Objavite mi svaki dvadeseti komentar i to obavezno najgluplji. Mora da je do uređivačke politike. :))

Comments are closed.