Niški aerodrom i zvanično državni, potpisan ugovor o predaji

Niški aerodrom i zvanično državni, potpisan ugovor o predaji
Podeli:

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović  potpisali su danas u Beogradu ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću  „Aerodrom Niš“.

Ovim ugovorom država je preuzela upravljanje niškim aerodromom

Mihajlović je kazala da je prenosom upravljanja obezbeđeno  “normalno funkcionisanje niškog aerodroma i obezbedjena sredstva za investicije koje će omogućiti dalji razvoj niškog aerodroma”.

Nastavljamo sa ulaganjima kako bi aerodrom u Nišu bio i u budućnosti  jedan od vodećih u ovom delu regiona„, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je niški aerodrom od straateškog je značaja za Srbiju, kao alternativni aerodrom beogradskom i rezervni centar kontrole letenja iz sistema SMATSA.

U saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastructure objavljenom nakon potpisivanja ugovora navodi se da je Vlada Srbije odluku o prenosu osnivačkih prava sa JP „Aerodrom Niš“ na Republiku Srbiju donela nakon višegodišnjih molbi Grada Niša i menadžmenta aerodroma da pomogne dalji rad i razvoj niškog aerodroma jer Grad Niš, kao vlasnik aerodroma, ne raspolaže neophodnim finansijskim sredstvima,

U saopštenju se takođe navodi da je država  u prethodne četiri godine pomogla niški aerodrom sa ukupno 9,8 miliona evra, od čega je 3,6 miliona evra pomoć u novcu i opremi koju je Aerodrom „Konstantin Veliki“ dobio od vazduhoplovnih preduzeća i institucija u vlasništvu države.


Podeli:
Označen sa
  1. Cak nisu imali dovoljno dostojanstva da to u Nisu potpisu, ili je ovo prosto mali pogled na buducnost, tj da ce apsolutno sve iz BG-a da se upravlja i radi…

    • milorad cvetkovic 10.08.2018., 07:58

      Ne nije tacno. Hoce da nas ponize do srzi. Demonstriraju totalnu moc koju Vucic ima.

Comments are closed.