General Simović: Narodni muzej je BLAGO Leskovca

On je blago Leskovca i Srbije i to blago treba ljubomorno čuvati, kazao je u narodu najpopularniji general Vojske Srbije Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, posle drugog obilaska ove prestižne kulturne ustanove.

Generala Simovića, koji je u Nišu sa saradnicima otvorio Muzej Kopnene vosjke sa impresivnom postavkom o istoriji srpskoga naroda, u leskovačkom muzeju oduševlja način na koji je obrađena stogodišnjica Balkanskih ratova i Prvog velikog rata, a posebno izložba „Ratni put Moravske divizije“, kroz čije ga je izložbene vitrine provela Mira Ninošević, direktor muzeja i jedan od njenih autora.

Pre svega period Veilikog rata i prethodnice tog rata, Balkanskih ratova. U tom smislu su veoma lepo obradili postavku Moravske divizije i to je nešto što mene kao komandanta Kopnene vojske oduševljava”, dodao je Simović.

Pored toga, ovaj , u neku ruku kolega muzeologa, budući da se u i Vranju bavio muzejskim postavkama, iznenađen je organizacijom rada u Narodnom muzeju Leskovac.

Najači utisak na mene ostavlja posvećenost radnika Muzeja od direktorice do poslednjeg radnika. Muzej je ogledalo svakog grada, a leskovačko ogledalo je u tom smislu prelepo”, zaključio je general Milosav Simović u izjavi za portal Jugmedia.