Novi protest: Nišlije ne odustaju od odbrane svog aerodroma

Novi protest: Nišlije ne odustaju od odbrane svog aerodroma
Podeli:

Drugi dan zaredom građani Niša protestovali su na centralnom gradskom trgu i ispred Gradske kuće zbog odluke Veća grada Niša da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma „Konstantin Veliki“.

Oko 1.000 građana zatražilo je da aerodrom ostane vlasništvo grada, a da  gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i članovi Gradskog veća podnesu ostavke.

Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara rekao je da je aerodrom u Nišu gradjen iz sredstava samodoprinosa i da predstavlja poslednju kotu odbrane egzistencije gradjana Niša.

„Ne branimo samo aerodrom, branimo sebe i svoj grad“, rekao je Jovanović.

Jedan od organizatora skupa, Miloš Bošković rekao je da gradjani ne veruju izjavama gradskih i republičkih čelnika da grad Niš nema para da ulaže u dalji razvoj i da zbog toga aerodrom mora da predje u državno vlasništvo.

„Gradonačelnik plaši odbornike Skupštine grada da će, ukoliko aerodrom ne postane državni, grad da bankrotira i da neće imati za plate. Osoblje na aerodromu poslednjih dana namerno pravi gužve da bi pokazalo da grad nije sposoban da upravlja aerodromom“, rekao je Bošković.

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju rekao je da je ovo još jedan primer centralizacije Srbije.

„Republika investira u Beograd na vodi bez da oduzima vlasništvo i imovinu grada Beograda. Zašto ne bi ulagali i u niški aerodrom kada je u vlasništvu grada“, zapitao je Jovanović.

Saša Kostić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara podsetio je da je pre aerodroma država Nišu uzela Privrednu komoru i Jugoistok.

Za sutra u 17 časova najavljen je novi protest, na istom mestu i sa istim zahtevima.

 

 


Podeli: