Od grada novi toaleti za škole u Oraovici i Palojcu

Od grada novi toaleti za škole u Oraovici i Palojcu
Podeli:

Isturena odeljenja Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Oraovici i Palojcu dobila su potpuno nove toalete, a u još jednom isturenom odeljenju ove škole u Kozaru, izgrađena je septička jama, u okviru nastavka realizacije programa „Poboljašnja uslova u školama“.

Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ iz Grdelice pohađa 570 učenika, a škola pored matične ima još šest isturenih odeljenja u Oraovici, Palojcu, Kozaru, Sejanici, Dedinoj bari i u Velikoj Kopašnici.

Ukupna vrednost investicije je 1,4 miliona dinara koja je finansirana iz gradskog budžeta

„Završili smo sanacijiu sanitarnih čvorova koje nismo samo rekonstruisali, već smo ih i proširili i povećali kapacitete, izgradili nove kabine. Nećemo stati na ovome , imamo još 40 dana do kraja raspusta, iskreno se nadam da ćemo uspeti još četiri škole da saniramo“, istakao je prilikom današnjeg obilska ovih škola šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga.

 Tojaga je najavio da će do kraja godine najmanje još šest škola dobiti sanitarne čvorove, kao i da će u narednih pet godina nastaviti sa realizaciji ovog projekta u okviru koga će u oko stotinu školskih objekata biti sanirani, adaptirani ili iz temelja sagrađeni novi sanitarni čvorovi.

„Na taj način želimo da pokažemo da i ova deca koja pohađaju školu u izdvojenim odeljenjima i žive na selu, ni po čemu ne smeju da budu diskrimisana u odnosu na gradsku decu, da moraju da imaju sve uslove kao i deca u gradu za učenje i boravak u školi, i opet bi finalni rezultat bio postizanje dobrih rezultata učenja“, objasnio je Tojaga.


Podeli:
  1. Gospodo dokle vise laz..???Toaleti u Oraovici su radjeni pre par god.i novi su u extra stanju…zasto niste pogledali ogradu koja preti da se srusi i neko dete nastrada…dokle vise laz..???

    5
    1
  2. Ocigledno nisi pazljivo citao. Postojece dve kabine su sanirane a dve su novoizgradjene i to izgleda u delu nastavnicke kancelarije. Inace, toaleti su toliko dobro bili uradjeni da su se zidovi od knaufa polomili pod teretom sanitarije, a kanalizacija je tako dobro postavljena da su se otpadne vode vracale u zgradu kroz slivnik. Nemoj vise da hvalis bivsu vlast.

    1
    4

Comments are closed.