Odnegovao vukove sa Radana, pa ih poklonio zoološkom vrtu

Odnegovao vukove sa Radana, pa ih poklonio zoološkom vrtu
Podeli:

Milan Đikić iz Đinđuše nadomak Leskovca je jednog avgustovskog jutra, šetajući podnožjem Radan planine, u šumi pronašao dva mladunčeta sivih vukova, starih svega mesec dana, a pokraj njih uginulu majku.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak ih je odneo svojoj kući, odnegovao i danas poklonio beogradskom Zoološkom vrtu.

Vule i Vuka su trenutno na putu za Beograd sa svojim spasiocem, a transportuju ih radnici Zavoda za zaštitu životne sredine

Vule i Vuka, brat i sestra, stari su sedam meseci. Bilo mi je žao kada sam ih video napuštene. Pravi siročići. Odneo sam ih kući i odnegovao. Pitomi su, ali teške naravi. Pogotovo Vuka, ona je jako tvrdoglava“, kaže nam ovaj mladić.

Teška srca se rastaje sa svojim ljubimcima.

Ali mi je drago što će biti na sigurnom i okruženju koje liči na njihovo domaće. Zato sam i odlučio da ih poklonim ljudima za koje sam siguran da će voditi računa o njima na pravi način“, zaključuje Milan.

Đikić je, kaže nudio svim vrtovima u Srbiji da preuzmu ove životinje, a posle nekoliko meseci javili su mu se iz uprave beogradskog Zoološkog vrta.


Podeli:
  1. Svaka cast. Bas sam danas citala o sivim vukovima u Norveskoj. Ugrozena vrsta, ostalo ih 90ak mozda a postoji kamp gde se mogu ljudi sa njima druziti.

  2. bravo majstore !!!

  3. Zucko ponosim se tobom,nista mi nisi rekao da imas vukove,cutao SI I krio si tajnu od brata,a zivotna zelja mi je da cuvam vukove.Da Sam znao dosa bi da ih vidim.poz iz bd

  4. Svaka cast,da smo normalni grad imali bi i mi jedan veliki zoo vrt!

  5. O ovakvim ljudima treba pisati što više. Svaka čast Milane!

Comments are closed.