Opozicija u Nišu zahteva raspisivanje referenduma o niškom aerodromu

Opozicija u Nišu zahteva raspisivanje referenduma o niškom aerodromu
Podeli:

Pokret „Dosta je bilo“ dostavio je Skupštini grada Niša predlog da se na dnevnom redu sednice na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma, nađe i predlog za raspisivanje referenduma o aerodromu, izjavio je danas predsednik Gradskog odbora tog pokreta Marko Stojanović.

Stojanović je kazao da u slučaju da vladajuća većina ne prihvati predlog tog pokreta, postoji opcija da se referendum izdejstvuje prikupljanjem 25 hiljade potpisa građana Niša.

„Referendum može da bude organizovan i naknadno, nakon što Skupština grada Niša donese odluku“, kazao je Stojanović na konferenciji za novinare, koju su na platou ispred niškog aerodroma organizovali predstavnici devet opozicionih stranaka u Nišu.

Predstavnici  Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo, Pokreta „Dveri“ , Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana Srbije, Levice Srbije, Pokreta za preokret, Socijaldemokratske stranke i Niške inicijative najavili su da će se zajedničkim snagama boriti protiv prelaska aerodroma u vlasništvo države.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i odbornik u gradskom parlamentu Miodrag Stanković,  apelovao je na aktuelnu vlast da prestane sa „represijom i zaplašivanjem“ odbornika vladajuće većine.

Stanković je rekao da još nema poziva za sastanak šefova odborničkih grupa, niti najave za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o aerodromu.

„Očigledno je da nemaju većinu i da im treba vremena da nakaradnu odluku o aerodromu proguraju“, istakao je Stanković.

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke izjavila je da jedino udruženim snagama Nišlije mogu da se nadaju da im aeodrom neće uzeti.       

 


Podeli:
  1. Imali neko petlju da kaze bosancima, bili iz Bugojna (AV) ili iz Tuzle (Zorana) nedamo aerodrom. Pa pojedose nas skroz, vredjaju nam intelegenciju, a svoju strucnost i neznanje skrivaju (Neznaju da zavrse autoput kroz Grdelicku klisuru, neznaju da rukovode beogradskim aerodromom). IS iz Nis!!!

    1
    1
  2. A ko ste pa vi.
    Mini ven vam je mnogo.

Comments are closed.