Oprez: Od sutra drakonske kazne za nevizivanje pojasa i pijane vozače

Oprez: Od sutra drakonske kazne za nevizivanje pojasa i pijane vozače
Podeli:

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja stupaju na snagu sutra i njime će biti najviše pogođeni vozači i putnci u vozilu koji ne vezuju pojaseve budući da je kazna za taj prekršaj predviđena u iznosu od 10.000 dinara.

Saobraćajna policija PU Leskovac je minulog vikenda privela tri vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija posebno će kontrolisati putnike na zadnjem sedišu, a razgovor mobilnim telefonom u toku vožnje koštaće vozače takođe 10.000 dinara.

Izmenama zakona maksimalna količina alkohola u krvi za vozače smanjena je na 0,2 promila. Pri svakom zaustavljenu vozila vršiće se alkotest vozača, ali više ne i suvozača, kao što je ranije bilo. U izmenama piše da će se suvozač kazniti ako u “znatnoj meri ometa vozača”.

Za nasilničku vožnju u koju spada preticanje kolone preko pune linije, dva ili više prolasaka kroz crveno svetlo za manje od 10 minuta i vožnja sa više od dva promila alkohola u krvi, predviđena je kazna zatvora 30 do 60 dana.

Ove izmene donete su s ciljem da se smanji broj nesreća i broj poginulih u Srbiji, s obzirom da, prema statističkim podacima, osam procenata svih nezgoda izazovu pijani vozači, a u 14 odsto nezgoda sa poginulim licima učestvuju pijani vozači


Podeli:
 1. Sasvim uredu . Samo da Saobraćajna policija ispravno radi . Nisam sigurna da je tako , iz iskustva . Nekima , a zna se kome , se gleda kroz prste za bilo koji prekršaj , a nekima se nametne prekršaj , iako ga nije napravio . I saobraćajci moraju da budu pod kontrolom . Kako – neznam, ali bi to nekako moralo da se reguliše .

  27
 2. Okanovićev pripravnik 2. aprila 2018., 12:49 pm

  Dok se ne utiče na uzrok a ne na posledicu, biće sve gore i gore, pošto se ovo odnosi na sirotinju a ne na novokomponovane buzdovane i njihove bahate sinove, od ovih mera nema ništa.

  18
 3. Savesni vozači nemaju razloga za brigu. Saobraćajna policija u Leskovcu mora imati potpuno isti odnos prema svim učesnicima u saobraćaju. Nedopustivo je da još uvek veliki broj vozila imaju zatamljena stakla, a sva ta vozila pripadaju leskovačkim „mafijašima“, „biznismenima“ i „gradskim likovima“ ili njihovoj nekulturnoj deci. Šef saobraćajne policije u Leskovcu, nije dorastao zadatku koji mu je poveren.

  20
  1
 4. Znači mi u Leskovcu ima da naj…mo. Vozim po celoj Srbiji i nigde ne vidoh ovoliko patrola i radara kao u Leskovcu i okolini. Ovo nije normalno. Ima dana kada me u toku jedne vožnje zaustave dve patrole. Užas.

  15
  1

Comments are closed.