Orkestar „Concertante“ zadivio publiku u „Kolarcu“

Orkestar „Concertante“ zadivio publiku u „Kolarcu“
Podeli:

NIŠ-PANTELEJ – Kamerni orkestar „Concertante“ Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu pod dirigentskom palicom dr Milene Injac održao je minulog vikenda koncert „Muzički zagrljaj – Španija, Srbija, Latinska Amerika“ u Nišu i u Beogradu.

Niški muzičari nastupili su najpre u petak 4. novembra u Koncertno-izložbenom prostoru FU (opština Pantelej), a u nedelju 6. novembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Dirigent dr Milena Injac ističe da je koncert u Nišu predstavljao uvod u koncert u Beogradu koji je orkestar  „Concertante“ dobio na konkursu Centra za muziku Kolarčeve zadužbine.

Koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine protekao je u fantastičnoj atmosferi. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta što nam je dalo podstrek da se predstavimo u najboljem svetlu“, rekla je Injac

Prema njenim rečima na programu su bila dela kompozitora iz Španije, Latinske Amerike ali i niških kompozitora,  profesora na Fakultetu umetnosti, mr Dragana Tomića i Bratislava Zlatkovića.

pantelej_koncert_1

Publika je imala prilike da čuje svetsku premijeru kompozicije Dragana Tomića „Niška rapsodija“. Kompozicija se završava ženskim glasovima i pesmom „Fatiše kolo niške devojke“, što je publika nagradila burnim aplauzom“, rekla je Injac.

Ona je istakla da je publika dugim aplauzima više puta nagradjivala niške izvodjače i prijatno bila iznenadjena oni što su oni prikazali.

Kocert je inoviran  scenskim nastupom. Nismo se oslanjali samo na sedenje i sviranje. Imali smo tokom koncerta ustajanje i sedenje, poklanjanje cveća, čak i jedan performans. Time smo osvežili čitav nastup“, kazala je Injac.

Izuzetno smo srećni, dodala je ona, što su se studenti,  kao i pojedini profesori Fakulteta umetnosti, u timskom radu predstavili beogradskoj publici.

Kao solisti na koncertu,  rekla je Injac, nastupili su  studenti Dušan Čeganjac, harmonika (laureat Svetskog kupa u Portugalu), Dimitrije Mandić, violina (koncertmajstor Orkestra), alumni Fakulteta umetnosti  Andrija Petrović na violončelu i profesori Fakulteta umetnosti mr Aleksandra Ristić, mecosopran, mr Anđela Bratić, flauta i mr Vesna Petković, gitara.

Prema njenim rečima Kamerni orkestar „Concertante“ koncert „Muzički zagrljaj – Španija, Srbija, Latinska Amerika“ izvešće početkom decembra u Subotici, a krajem decembra u Kragujevcu.
Biljana Ljubisavljević


Podeli:
  1. Браво… време је да и Факултет уметности буде више заступљен на нашим сценама и у нашим дворанама..

Comments are closed.