Otvorena izložba fotografija o stradanju Sirijaca

Otvorena izložba fotografija o stradanju  Sirijaca
Podeli:

Izložba fotografija koje prikazuju stradanje sirijskog naroda,  njegove seobe i migracije tokom 2014. i 2015. godine, i angažovanje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca na tom području, otvorena je danas u holu niškog Univerziteta. 

Autor izložbe je poznati sirijsko-italijanski fotograf  Ibrahim Mala, a ova manifestacija organizovana je u okviru obeležavanja 140 godina postojanja Crvenog krsta u Nišu. 

Otvarajući izložbu Mala je kazao da mu je drago da ljudima u Srbiji može iz ugla Crvenog krsta da prenese poruku o Siriji i tragediji koju preživljava ta zemlja.

Fotografije su nastale uglavnom u Siriji, ali ima i onih koje su nastale u zemljama duž balkanske migrantske rute. 

Predsednica Upravnog odbora Crvenog krsta Radica Nikolić istakla je da izložba fotografija pokazuje seobe i migracije, odnosno ljudske strahote i  budi u ljudima želju da pomognu nesrećnima.

Podsetila je da je u okviru obeležavanja 140 godina postojanja Crvenog krsta u Nišu, ta humanitarna organizacija organizovala istorijski čas i stalnu postavku fotografija o Crvenom krstu u logoru „12. februar“.

Ibrahim Mala je delegat Međunarodne Federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i dobitnik sedam međunarodnih nagrada za fotografiju.

Radio je sa Sirijskim Crvenim polumesecom na početku konflikta u Siriji i njegove fotografije su bile prve koje su dokumentovale humanitarne aktivnosti Sirijskog Crvenog polumeseca u vreme sukoba.


Podeli:
  1. Cista sramota Srbiju. Srbija je za druge najbolja samo najgora za svoje Srbe. Sirijce niko na ovom svetu nece, ali da tu je Vucic dobrotvor. Neka se prevrcu u grobu Srpski junaci i i branitelji! Srbija Srbima!

    1
    2

Comments are closed.