ПАКТ И КАРАКТЕР

ПАКТ И КАРАКТЕР
Podeli:

Када су Драгиша Цветковић и Александар Цинцар-Марковић потписали протокол о приступању Југославије Тројном пакту (Немачка, Италија, Јапан), упалиле су се црвене сијалице на оба пола.

Иако преовладава мишљење да иза народног пуча стоје хладни Енглези, посебно због похвалних изјава Винстона Черчила, потписник ових редова уверен је да он не би био изводљив, нити би био толико масиван, да није било великог климања главом од стране браће Руса.

Пучисти су тријумфално преузели власт, а оно што се након тога десило, од 6. априла 1941. године па надаље, део је наше „славне“ историје.

Недуго након окончања Другог светског рата, све комунистичке земље централне и источне Европе биле су потписнице Варшавског пакта. Све, осим Југославије.

Дакле, у нашем карактеру је да тежимо ка великој дози независности и да не пристајемо на никакве договоре и уговоре уколико у њима немамо доминантну улогу. Кредите не рачунам.

Читајући ову претпоследњу реченицу и књиге о историји из тог периода, гледано из нашег угла, рекло би се да нисмо погрешили.

Међутим, данас у свету нико не говори о злим Бугарима, злим Албанцима или злим Хрватима. Немачка данас одлучује о нашој судбини, млади из Србије хрле да раде у ту земљу, а њихови послодавци су Богом дани да отварају погоне у нашој земљи. Најпожељнији. Нешто што су Турци узимали као данак у крви, модернизовано је до те мере да други добијају „готов, најквалитетнији производ“ без икаквих шанси да га задржимо да остане код нас.

Наравно, и даље смо независна суверена земља, иако доста осакаћена, и даље мислимо својом главом, али и даље немамо интересне пријатеље, оне праве.

Иако је јасно као дан шта сам хтео да кажем, покушаћу и на свом примеру, у овом екосистему, на овом порталу, да покажем колико је погубно борити се за нешто што постоји само у теорији.

Нећу  превише дужити, а ни  кратити, јер немам никакав пакт са уредницом о карактерима. Не само о карактерима него о ничему.

Ипак, због свог карактера, нисам могао да не одреагујем на пакт који су други направили са Милицом Ивановић. Иако сам знао о чему је реч, срозао сам се људски и урадио оно што се од мене и очекивало, испао наиван, глуп и лаковеран.

Егоиста је као сваки егоиста одреговао омаловажавајући све што му се нашло на путу испуњења сна(ту сам се ненамерно нашао и ја), да претвори места за колумне у свој минарет, док је уредница одреговала као и свака друга уредница, пустила је нешто што ће да изазове реакцију прозваних, макар јој они били и пријатељи.

Ја  сам одреаговао скоро као што су планирали, текстом да испуним форму и увредама, да усталасам.

Све ово што сам написао не иде у правцу да се неко мени диви, или да ме не дај Боже сажаљева. Хтео сам да кажем, колико год бих се трудио, па и да сам много талентованији него што сам, све то је узалудно када против себе имам више квалитетних особа које се договарају о начину деловања.

Могу да контролишу текстове, могу да контролишу коментаре и ја им мојим деловањем могу само донети легитимитет, а штета, шта год написао, иде мени такође.

Пакт, који имају уредница и егоиста, није никакво Сотонско дело, и једини крајњи циљ му је да портал буде читанији, што преведено у капиталистичко време значи да више зарађује.

Пакт о 3000 карактера је врло прост, јер од толиког броја карактера, лако је наћи један за себе. Мој је проблем што се мој карактер не уклапа ни у један од њих.

Дође ми да позовем Драгана Маринковића телефоном па да правимо пуч и деремо се ходницима Југмедие „Боље рат него пакт“.

Бојим се само да би победа била Пирова, и да би се уместо садашњег егоисте лако пронашао други, уредница би остала иста, а портал, да би постојао, морао би да зарађује.

Другим речима, ништа се не би променило.


Podeli:
 1. Evet- efendija bio i ostao

  • Clint Eastwood 14. maja 2018., 8:46 pm

   Kakva divna kratka kolumna ispricana u prvom licu. U jednoj recenici, opisati sebe, savrseno.

   • kad bi psovao ko večko? 14. maja 2018., 11:34 pm

    Kolumna se i piše u prvom licu. Meni su se dopadaju zapažanja ovog mladog čoveka. Njegove kolumnu nisu psovačke kao profesorove, ali te ipak teraju da razmišljaš, nisu provokativno i svađalačke, ali su iskrene, od srca i u svakoj je iznesen svoj stav, ili deo unutrašnjeg sveta, koliko god se to kosilo sa stavom publikuma. Samo napred momčino, ne obaziri se na zlobnike

    2
    5
    • Clint Eastwood 15. maja 2018., 7:50 am

     Nisi razumeo/la, komentar se odnosi na prljavog Harija.
     Sto se kolumnista tice, obojica su simpaticni, pisu onako kako se odnose ljudi prema njima u stvarnom zivotu, isti je slucaj sa komentatorima.

 2. Rijaliti grande 14. maja 2018., 11:01 pm

  Kad se Karleusa i Viki Miljkovic svadjaju, rade li to za pare, popularnost ili od srca? Urednik Sasa Popovic vidim uziva, cini se namesteno sve.

  2
  2

Comments are closed.