Po treći put: Nema masovnih grobnica na teritoriji Medveđe

Po treći put: Nema masovnih grobnica na teritoriji Medveđe
Podeli:

Članovi komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije, nisu našli masovnu grobnicu na teritoriji Medveđe, koju su iskopavanjem sumnjive lokacije pretraživali dva dana, saopšteno je danas iz te komisije.

Ovo je treće iskopavanje u potrazi za masovnim grobnicama u Medveđi u poslednjih 10 godina, po zahtevu Prištine i nevladinih organizacija.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Na osnovu informacija dobijenih od strane Rekoma, kao i zahteva Prištinske delegacije, a po naredbi Tužilaštva za ratne zločine, u periodu od  15. do 17.  oktobra 2018. godine na teritoriji opštine Medveđa, u blizini sela Medevce, na 30 metara od regionalnog puta Leskovac-Priština i oko 10 metara od „Kapije  4 Mutivode“ sa desne i leve strane puta, izvršeno je rasčišćavanje i priprema terena, radi provere tačnosti informacije o postojanju masovne grobnice.

Sve aktivnosti su završene u navedenom periodu, ali nisu rezultirale pronalaskom  posmrtnih ostataka.

Takođe, na osnovu informacije dobijene od Prištinske delegacije o mogućnosti postojanja masovne grobnice, po naredbi Tužilaštva za ratne zločine, dana 18. oktobra 2018. godine na lokalitetu Karadak, koji se nalaze na udaljenosti oko 1 km od Jalovišta u Rudnici, nedaleko od regionalnog puta Raška – Kosovska Mitrovica u pravcu Rudnice, na desnoj strani i ispod puta na oko 50 do 100 metara, izvršena je provera terena, kojom prilikom nisu pronađeni posmrtni ostaci.


Podeli:
  1. Dovoljno je pogledati ko su finansijeri REKOM-a i odmah je sve jasnije.

  2. ta regionalna komisija samo radi protiv nas zajedno sa eu a mi zapeli evropa ovo evropa ono od kad se borimo da udjemo u eu samo tonemo u zivo blato ….

Comments are closed.