Pobuna učenika: Hoćemo nove koševe!

Pobuna učenika: Hoćemo nove koševe!
Podeli:

Grupa od 23 učenika sedmog i osmog razreda Osnovne škole “Dušan Radović” iz Pirota zatražilo je da da im se vrate ili postave novi koševi u dvorištu koje je tek uređeno i renovirano.

Svuda po školi su izlepljeni zahtevi sa natpisom: “HOĆEMO NOVE KOŠEVE”, a učenici su se zapravo obratili lokalnim medijima, uz opasku da o tome ne smeju da razgovaraju sa direktorkom ove obrazovne ustanove.

Bili smo radosni kada smo došli prvi dan u školu i videli kako je dvorište uređeno. Sve su uradili samo naše tertene nisu”, navodi se u pismu ozlojeđenih učenika.

Direktorka ove obrazovne ustanove Nataša Branković kazala je za juGmediu da ti koševi uopšte nisu bili u projektu obnove dvorišta, za šta je utrošeno 27 miliona dinara – 11 miliona od Ministarstva privrede, a 16 iz budžeta grada.

Ja sam zatečena. Šokirana sam i time da su se đaci najpre obratili medijima, a ne meni. Trudimo se da zaista stvorimo našim učenicima najbolje uslove za rad i rekreaciju”, kazala je Brankovićeva.

Inače, u ovom školskom dvorištu se deca različitih uzrasta Iiiz raznoraznih naselja igraju do kasno u noć. Dvorište je, nakon uređenja osvetljeno.


Podeli:
  1. Pa i treba da ste šokirani i da se pitate zašto se deca nisu prvo Vama obratila,zato što kao direktori zaboravite da ste tu zbog dece a ne radi Vas samih. Lepo su reki “ Nisu smeli „!!!

Comments are closed.