Poziv za bespovratna sredstva za mlade roditelje, žene i majke

Poziv za bespovratna sredstva za mlade roditelje, žene i majke
Podeli:

Za učešće u Programu obuke za započinjanje biznisa/unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladima (starosti 18 do 35 godina) mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama, u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“, rok za dostavu prijava je 7. septembar.

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ partnerski je projekat grada Leskovca i opština Vlasotince, Lebane i Medveđa, koji finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije

Tim povodom je juče u holu Kulturnog centra opštine Medveđa održana prezentacija javnog poziva koji je raspisala opština Medveđa, a predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić pozdravio je mlade bračne parove kao i zainteresovane strane, osvrnuvši se na prethodni period i na rezultate koje je zajedno sa svojim timom postigao kako bi se mladi zadržali u Medveđi i oformili porodice.

Mnogo se radilo kako bi se stvorili uslovi da naša omladina, i potencijal koji imamo zadrži i ne ode dalje od svog rodnog mesta. Vodimo računa o svakom mladom licu, pri tome moram da istaknem da se na visokoobrazovni kadar posebno vodilo računa. Ove mere podsticanja će samo još više doprineti i omogućiti mladima da se bave i privatnim preduzetništvom i započnu mali biznis, obzirom da su uslovi jako povoljni. Pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći putem ovog projekta biće podstaknuto samozapošljavanje i zapošljavanje ciljnih grupa“, rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Opština Medveđa projekat sufinansira i sprovodi u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji – meru usklađivanja rada i roditeljstva.

Ispred Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga prisustvovala je direktorka Dragana Belenzada, koja je predstavila projekat i uputila smernice za apliciranje na konkursu.

Cilj ovih mera jr razvoj i promocija preduzetničkog duha i posticanje preduzetništva kod nezaposlenih mladih (starosti od 18 do 35), mladih bračnih parova, mladih majki i žena, kao i pružanje podrške poslovanju i razvoju novosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima , kao i preduzetnicima i poljoporivrednim gazdinstvima”, kazala je Belenzada.

Program se realizuje u dve faze i to:

I  faza Programa – Obuke

II faza Programa – Dodela bespovratnih sredstva i mentoring


Podeli:
  1. na vlasti su losi djaci 4. septembra 2018., 7:47 pm

    Alo bre uredite da jednaki uslovi poslovanja budu za sve.KINEZI NE IZDAJU FISKALNE RACUNE!!!

  2. Ne izdaju ni turističke agencije

  3. Izmedju dva svetska rata 5% ljudi iz Leskovca i okoline hteli su da budu „gazde“ ili sto bi danas kazali „preduzetnici“. To se javlja i kod danasnjih leskovcana, ali bas kao sto pise u predhodnom komentaru: na vlasti su losi djaci, a tu su i reketasi, privatni i drzavni. Znate li koja malina „polana“ propada na njivama. I jos ovaj doktor, predsednik opstine Medveja. Razume se u biznis ko Marica u kriv K….

Comments are closed.