Prelep nov trotoar nedostižan za pešake (FOTO VEST)

Prelep nov trotoar nedostižan za pešake (FOTO VEST)
Podeli:

Neka mi je Bog napomoć, reče moj vremešni komšinija Petar Zdravković, prekrsti se i obazrivo krenu niz Svetoilijsku u nadi da ga niko neće zgaziti, pošto je u ovoj ulici bukvalno nemoguće pešačiti trotoarem.

Slična situacija je i u drugim frekventnijim gradskim ulicama jer se u Leskovcu se godinama unazad vodi borba za parkiranje i to upravo tamo gde nisu išpartana parking mesta, gde može da se prođe na „mufte“ i da se ne plati parking.

Automobil je bitniji od čoveka koji živi na Hisaru, u Dubočici, u strogom centru grada… Maltene svuda!

(FOTO PRIČA) Auto bitniji od čoveka

Parkiraju se i preko obeleženih staza za invalide, preko obeleženih kocki u kojima će biti zasađeni mladi platani… Da li će ih lomiti i seći kada budu bili posađeni da im ne zauzimaju „parking mesto“?

Bezobrazluk, bezobzirnost, bruka i sramota sebičnih leskovačkih vozača.


Podeli:
 1. Takva je i situacija u Norvežana koji od doma zdravlja do bolnice Spebo… tu deca dolaze u vrtić i osnovnu školu ali niko ne daje ni pet para… čekaju da neko nastrada pa da se ste da regulišu saobraćaj

  • Isto tako je i u Mlinskoj ulici . Na veoma uskom trotoaru se parkiraju vozila i tako pešaci , deca , roditelji sa kolicima moraju na kolovoznu traku , gde su izloženi riziku jer je ulica jako prometna .Telefonom smo prijavljivali smo Saobraćajnoj policiji da rade svoj posao , ali oni dođu i odu i ista situacija sa parkiranjem vozila se nastavlja . Poseban problem predstavljaju vozila Auto škole Palma ! Ovi komentari nemeju efekat , jer se od strane nadležnih , iz nekih razloga , ništa ne preduzima.

 2. Jednostavno, samo jednog policajca postavi nedelju dana da patrolira tu piše kazne i.t.d. Postaviš kulturno ZNAK i rešen problem, a taj drugi šljam koji ima dvorište tu a parkira se na trotoaru, pauk za 15 soma ima da se češe.

  Drugo, nisu tu krivi “vozači“ neipspravno je tako globalizujete sve to, to je nekultura određenog broja ljudi i to se vrlo lako i jednostavno koriguje ukoliko ima volje za to.

  A ako volje nema, jedno noć probušiš sve gube na svim automobilima niz ulicu, i već sutra dan će svaki biti u svom dvorištu.

  • problem je sto je 80% gradjana u svojim dvoristima umesto kapije i prostora za jedan il dva auta napravila neke nazovi lokale koj nesluze nicemu,,,mozda za neki oglas ili umrlicu,a i bez plana ukusa.
   Dovoljno je preusmeriti pauka tamo i poslati patrolu policije.
   Napunice budzet grada a i oni ce se verovatno opametiti ako im dodje 1 kazna nedeljno.U svoje gradimo ruzne objekte koji ne sluze nicemu a auta cemo nastavlajti da parkiramo pa i ako nekome smetaju nema veze,,nasa posla.

  • Jesam vozač i sam tražim mesto gde mogu da parkiram a da ne platim, ali za nepropisno parkiranje je kriva policija jer postoji kazna za nepropisno parkiranje koja se piše i kad pauk ne mora da nosi vozilo.

 3. Otac malog deteta 16.03.2018., 14:31

  Bravo! Pravo u centar!

 4. Mislim da je ovaj tekst uperen protiv obnove grada. Jugmedija treba da se zapita i preispita šta piše i zašto loše piše o lokalnoj samoupravi.

  • Takoe, jeri smo mi građani okolnih sela glasali u neverovatnim procentima za ovu vlas koja otvara nova radna mesta, i kakve to ima veze što se parkiramo gde vidimo 2 sa 2 metra prostor. Nemoj da pišete protiv vlas inače nema pare za kafućino …

  • Samo objasni zašto je ovo protiv vlasti? Zar tvoja autoritarna psiha ništa ne shvata? Da li će automobili sići sa trotoara ako se o tome ne piše? Da li će ih biti još više ako se o tome ne piše? Da li vlasti mogu da shvate ovo kao dobronamernu kritiku pa da reše problem? Da li smo mi u 1945toj?

 5. Pa nista cudno sto je ovako, oni koji sprovode zakon prvi ne postuju kako i gde mogu da parkiraju!!!! Molim jugmediju da se proseta do policijske uprave i uslika sve blokirane trotoare sluzbenim i privatnim vozilima uposljenika policije, tu pesaci idu kolovozom a ne tamo gde treba!!!! Ako vec treba sprovoditi zakon krenimo od te pozicije! Sve to moze lako da se resi samo da se vozila drugacije parkiraju i oslobode trotoari.

 6. Totalna nekultura, bezosećajnost i drskost.

  • Осећања осећања 16.03.2018., 19:59

   А ти си ми као много осећајан.

   1
   4
 7. Jesam vozač i sam tražim mesto gde mogu da parkiram a da ne platim, ali za nepropisno parkiranje je kriva policija jer postoji kazna za nepropisno parkiranje koja se piše i kad pauk ne mora da nosi vozilo.

 8. Što se čudite kad oni koji treba da sprovode zakon isto tako parkiraju. Slikajte trotoare u ulici Koste Stamenković ispred policije i sve će vam biti jasno. Od policijskih automobila pešak nema gde da prođe. To ti je zemlja srbija. Policija parkira kako hoće, a narod plaća kazne !!!

 9. Нервозни Грађанин 16.03.2018., 21:07

  Таква је ситуација у свакој улици у Лесковцу…Тротоари су за аутомобиле, улице за аутомобиле, и онда када се бициклиста или пешак нађу на коловозу настане проблем, када дође до судара или удеса опет криви пешаци и бициклисте…?

 10. Ne samo da parkiraju automobile nego parkiraju i kamione .Policija prolazi pored iako ima saobraćajni znak da je zabraneno parkiranje i zaustavljaljanje. Policija ne reagira .Tri puta sam popravljao iskriven oluk i fasadu kuće u koju je udario kombi .Kažu da su nemoćni. U drugim gradovima po Srbiji rade pauci napravili su i garaže za parkiranje i tako pune obštinski budžet.

 11. petarleskovac 16.03.2018., 23:00

  svuda je tako,po celom gradu,a milicije nigde,,pesaci se dovijaju i prelaze na ulicu da bi prosli,jer su kola na sve strane po trotoarima ,.strasno

 12. Samo pohvale za fotografiju u Norvežanskoj ulici koja je kao bojno polje za decu, koja tom ulicom idu do škole Kosta Stamenković,žalosno što sam zvala saobraćajnu piliciju i dobila pravni savet da je najbolje da peticijom građana koji tu žive dođem do zaštite pešaka.

  • bog je prvo sebi bradu stvorio 17.03.2018., 14:14

   Izvinite kad pomicu mojih direktora sredim svoje dvoriste, uvedem sebi kanalizaciju, u svoju ulicu asfaltiram i ugradim novu vodovodnu mrezu a i trotoare saniram, tad cu se bavim s vas gradjani.

Comments are closed.