LESS Prijave za najbolje sportiste Leskovca do 22. decembra

LESS Prijave za najbolje sportiste Leskovca do 22. decembra
Podeli:

Leskovački savez sportova (LESS), koa i prethodnih godina dodeljuje Sportsku nagradu grada Leskovca kao najviše priznanje za sportska dostignuća i rezultate ostvarene u 2017. godini, a rok za prijavljivanje je 22. decembar.

Prenosimo saopštenje Saveza u kome ćete naći potrebne informacije.

Shodno članu 5. Pravilnika o Sportskoj nagradi grada Leskovca za ovu nagradu mogu konkurisati:

 1. A) SPORTSKE ORGANIZACIJE:
 2. Sportske ekipe – klubovi
 3. Sportske organizacije
 4. B) POJEDINCI – SPORTISTI:

– U muškoj seniorskoj konkurenciji

– U ženskoj seniorskoj konkurenciji

– U kategoriji muških sportskih nada

– U kategoriji ženskih sportskih nada

 1. C) SPORTSKI STUČNJACI

 

 1. D) SPORTSKI RADNICI:

– Za godišnji rad

– Za dugogodišnji rad

 1. E) PEDAGOZI FIZIČKE KULTURE
 2. F) POJEDINCI ZA RAD U DRUGIM ORGANIZACIJAMA

Dostavljamo vam POZIV za prijavljivanje kandidata za dodelu SPORTSKE NAGRADE GRADA LESKOVCA za 2017. godinu .

Prijave se dostavljaju na adresi: Leskovački savez sportova  –  za Sportsku nagradu Grada Leskovca, ulica Ratka Pavlovića br 1/3 svakog radnog dana  od  12 – 15 časova.

Rok za podnošenje prijave je do 22. decembra 2017. godine  do 15 časova. Predlozi koji se upute posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir.

Prijave za nagradu dostavljaju se u pisanoj formi sa obrazloženjem za svaki predlog posebno u kome obavezno navesti ostvarene rezultate predloženih kandidata, s tim da predloženi kandidat mora biti član sportske organizacije sa teritorije grada Leskovca.

Uručenje Sportske nagrade Grada Leskovca obaviće se na prigodnoj svečanosti,                  o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

KRITERIJUMI za dodelu Sportske nagrade Grada Leskovca, shodno članu 6. Pravilnika o Sportskoj nagradi Grada Leskovca, su:

 

 1. A) SPORTSKE ORGANIZACIJE

– Sportske ekipe –

Ostvareni sportsko takmičarski rezultati na redovnim, prvenstvenim, kup, međunarodnim i ostalim državnim takmičenjima.

-Sportske organizacije

Ostvareni  izvanredni rezultati u masovnoj fizičkoj kulturi i sportskoj rekreaciji; unapređenje i omasovljenje vanškolske aktivnosti, studenski sport, radničke sportske igre, sportske igre sela, osposobljavanje stručnih i amaterskih kadrova u oblasti fizičke kulture, sporta i sporske organizacije.

 

 1. B) POJEDINCI – SPORTISTI

– Sportisti u seniornoj konkurenciji

Postignuti značajni sportski rezultati na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku godine.

-U kategoriji sportskih nada

Da je sportista uzrasta: pionir, kadet ili junior, da postiže izuzetne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima; da je član jedne od selekcija na nivou Srbije i da svojim rezultatima predstavlja sportsku nadu.

 1. C) SPORTSKI STRUČNJACI

Da je sportski stručnjak – trener, postigao značajne rezultate u vrhunskom stvaralaštvu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, odnosno sa ekipom ili pojedincem.

 

 1. D) SPORTSKI RADNICI

-Za godišnji rad

Da je izuzetno angažovan u neposrednom radu u klubu, društvu ili sportskom strukovnom savezu u gradu Leskovcu u pogledu unapređenja i omasovljenje fizičke kulture i sporta; u stvaranju materijalnih, kadrovskih, organizacionih i drugih uslova za uspešnost sportske organizacije u kojoj je angažovan, i da radi na popularizaciji i afirmaciji sporta u gradu Leskovcu.

-Za dugogodišnji rad

Da je sportski radnik bio angažovan – i to uspešno – u sportskim aktivnostima najmanje 20 godina bilo kao sportista, sportski stručnjak ili član rukovodstva u sportskim organizacijama u gradu Leskovcu, i da je za svoj rad proglašavan zaslužnim članom od neke sportske organizacije u opštini i šire.

 1. E) PEDAGOZI FIZIČKE KULTURE

Da je pokazao zapaženu aktivnost u Udruženju pedagoga fizičke kulture; uspešno organizovao vannastavne aktivnosti; postigao zapažene rezultate na sportskim

Takmičenjima i manifestacijama koje organizuje Gradski savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje ili drugi sportski savez.

 1. F) POJEDINCI ZA RAD U DRUGIM ORGANIZACIJAMA

Sportska nagrada Grada Leskovca u ovoj kategoriji dodeljuje se novinarima, publicistima, lekarima i drugim licima koji svojim angažovanjem doprinose popularizaciji sporta i sportske rekreacije u gradu Leskovcu.

(Kraj)

FOTO Arhiva

 


Podeli: