LESKOVAC NA VODI

Prodaje se „Kosta“, ideja je da se napravi prvi development u Leskovcu

Realno je da Leskovčani dobiju Leskovac na vodi, iako je to za sada samo ideja, koja dolazi od vrlo ozbiljnih investitora
Prodaje se „Kosta“, ideja je da se napravi prvi development u Leskovcu
Podeli:

Naselje pored Veternice, ili Leskovac na vodi, nije nova ideja, ali sa približavanjem datuma prodaje urušene fabrike „Kosta Stamenković“ sve se više čuju investitori koji predlažu gradnju pravog developmenta, naselja zatvorenog tipa na površini od 4 hektara.

Oglas za prodaju „Koste Stamenkovića“, ogromnog nekadašnjeg tekstilnog kompleksa sa zemljišetm na privlačnoj lokaciji, omeđeno magistralnim putem,odnosno, Bulevarom Nikole Pašića i Veternicom sa uređenim kejom, trebalo bi da bude raspisan krajem aprila ili početkom maja ove godine sa početnom cenom od 100 miliona dinara.

Fabrika jeste runirana i za eventualno ulaganje u nju bi trebalo izdvojiti nekoliko stotina miliona. Međutim, stručnjacu su cenili lokaciju, jednu od najboljih u gradu. Ima veoma zainteresovanih za kupovinu tih starih zgrada i te lokacije, ima raznih ideja, ali videćemo šta će biti kada se raspiše oglas jer je za depozit potrebno priložiti 20 miliona dinara, što nije mala suma“, priča za Jugmediu veoma upućen izvor.

Svi koji su se do sada interesovali su iz Leskovca, a jedna od ideja je da se na površini od 4 hektara napravi naselje sa stambenim zgradama, vrtićima, supermarektom i tržnim centrom, grad u gradu.

Bilo bi to prvo naselje takvog tipa, u Leskovcu, zapravo, prvo naselje uopšte posle 40 godina u Leskovcu“, objašnjava naš drugi sagovornik koji je razgovarao sa osobama koje imaju ideju o izgradnji developmenta u pored Veternice.

Tako bi i Leskovac dobio svoj Grad na vodi“, dodaje.

U upravi grada Leskovac nam je nezvanično rečeno da se priča o tome, ali da je put od ideje do gradnje dugačak.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ne prodaje zemljiše jer je ono u državnom vlasništvu, pa je potrebno izvršiti konverziju iz državnog u privatno i prenos prava svojine, pa zatim dolazi izmena GUP-a, pa brojne odluke nadležnih organa“, pričaju službenici.

Uprkos komplikovanom procesu, mnogi leskovački investitori su uspeli za šest meseci od kupovine zemljišta da podignu svoje objekte, kao na primer, Dom za stare „Sunčana jesen dva“ i Kompleks Apostolović, mada je gradnja naselja daleko zahtevnija, ali ukoliko se jave investitori sa podebljim novčanikom, ništa nije nemoguće.


Podeli:
 1. Svaki grad će da dobije svoj „Beograd na vodi“. Ovaj narod treba da ode do te vode i da se udavi u njoj. Za bolje nije.

 2. Јужна пруга 09.03.2018., 14:24

  Подржавам сваку градњу и развитак Града,али колико је све то реално… Погледајте на шта личе две главе улице у Граду, Светозара Марковића и Јужноморавских бригада (од Поште до раскрснице),бараке и ругло. Јужноморавске бригадње,према Ветерници, лепота за инвеститоре и озбиљну градњу,са уређеним кејом, и све се надовезује на Градски парк и трг. Нисам архитекта,али у глави имам како би све то могло да изгледа. Можда некада,за неке друге људе,јер ако овако наставимо,Срба овде више бити неће.

  • Погодио си у центар! Светозара Марковића и први део Нишке улице. А да не спомињем део између Раде Кончара и С. Марковића или део иза Културног Центра. Локација колико хоћеш,али пара нигде!

 3. Praviće se novi stanovi za nove stanovnike koji će doći novim auto-putem Drač-Niš?

 4. Nickelodeon 09.03.2018., 15:12

  Zaključak članka je para vrti tamo gde burgija ne može…

 5. Realno je da ste malo fotosopovali sliku ? Koliko ja znam Veternica je sve samo ne plava kao na slici. Vise je onako braonkasta boje …

 6. Leskovčanin 09.03.2018., 15:55

  A jel pita neko naslednike tj. stvarne vlasnike zemljišta i fabrike o svemu ovome??

  Fabriku su osnovala tri ortaka koje su komunisti uklonili kako bi prisvojili fabriku.

  Restitucija….šta to beše….?!

 7. Sad mrzim i sam sebe 09.03.2018., 16:15

  Mnogo ste bre negativni..zar je loša kafa po grad?

  • Ne mrzi on sebe nego vas botove što morate da se pravite da verujete da će slonovi da lete i da nas prevoze umesto taksija ako to vaša partija kaže.

 8. Tetka iz kanade 09.03.2018., 16:25

  Da oce da pada kisa jedno nedelju dana pa da bude srbija na vodi

 9. Najpre očistite grad! Najprljaviji grad u Srbiji!!! Ugledajte se na Vlasotince, eto ga tu blizu!

  • U ime svih nas 10.03.2018., 10:28

   Dzaba oni ciste kad stoka prlja! Svest o ekologiji je kod vecine gradjana jednak nuli! Ne mogu da odviju komunalci!

 10. Pretpostavljam da su autori teksta mislili na izgradnju kondominijum naselja zatvorenog tipa a ne development… U svakom slucaju, bilo bi lepo da se napravi.

 11. Komšija iz centra 09.03.2018., 18:48

  Mogli bi i Metro?! A?

 12. Сматрам да новинарнкоји је написао чланак треба да стране изразе прилагоди српском језику! Development? Ако не знате израз користите речник или гугл преводилац, можда вам се разјасни.

 13. ..Sto majstori za dan ga sagrade to sve viz 09.03.2018., 19:08

  Da bi uspela gradnja,jer ocigledno onima ,,gore,, bas ne ide potaman,treba uraditi dve stvari.Prva,pronaci vilu sto nocu obaljuje sagradjeno(kao Savamalu),strpati je u dno od tamnice,ako treba i u lance okovati.(Prva pomoc.Nosi fantomku)Drugo,u temelj uzidati poharano blago,od dva brata i tri pobratima.I eto nama LE na VO,sa kulom visljom od Hisara,i sa 1000 poslasticarnica da nam u njih strani investitori zaposle nase gradjane.

  • U ime svih nas 10.03.2018., 10:33

   Vau, sigurno si se posle ovog komentara gledao jedno pola sata u ogledalu, kao vidi mene pametnog! Kakvi ste vi oportunasi, negativci. Ma nista vam ne valja. Samo naricete. Ako vam ne valja, preduzmite nesto konstruktivno.

   • ..to sve vila za noć obaljuje 10.03.2018., 16:43

    Ako narod DOBRO živi,tad gradite „kule i gradove“na vodi.Uvek kad narod loše živi vlastodršci,naroćito oni što žele da ih istorija pamti grade piramide,vrtove,zgradurine… P.S.Ja se ogledjujem u ogledalo i vidim sebe.A Vi kad se oglegjujete ne vidite sebe,ne vidi se ništa…kao na balu…
    .

    • Poštovani,
     kao što možete pročitati, tekst se ne temelji na izjave gradskih čelnika, nego drugih izvora do kojih je došla Jugmedia

     • Damjanov zelenko 10.03.2018., 18:23

      Ako je drugi izvor,i dva putica,kako dalje?Ili ako izvor presusi,nema vode za LEnaVO.Salim se,ne zamerite.Vazno je samo dobro se komentarisati.Pozdrav.

    • U ime svih nas 10.03.2018., 23:52

     Nije bitno kako ti vidis sebe, nego kako te vide drugi. A ima ogledala raznih!

     • Realno samoogledalo 11.03.2018., 13:11

      Neko je recimo realan, sebe vidi kao nulu, ništicu, svestan da je nesposoban a ta svesnost mu je jedina pozitivna osobina. Ti ga vidiš kao imperatora, rimskog cara, najvećeg uma današnjice…

 14. petarleskovac 09.03.2018., 20:18

  kakve sve gluposti necu da procitam ovde,leskovac na vodi..a pa da,on i jeste na vodi, ispod Leskovca ima jezero,tako kazu

 15. Od ovoga 99,99% nema ništa, a ja prvi put čujem da se developmentom naziva izgradnja više zgrada, odnosno naselja i tržnog centra. Development je valjda razvoj, pa ne shvatam kako će da se Leskovac razvija uz pomoć stambenih zgrada, vrtića supermarekta i tržnog centra.

  • Sad mrzim i sam sebe 10.03.2018., 10:35

   Development-the process of converting land to a new purpose by constructing buildings or making use of its resources.
   an area of land with new buildings on it.
   синоними:estate, complex, site, conglomeration
   „a housing development“

   Jedna reč za prenamenu neizgradjenog zemljišta za novu namenu-izgradnju zgrada..development..koristi se već duže..može da se izmisli i srpska reč ali je nema..problem nisu reči već tvoje neznanje i spremnost da ga izneseš..

   • Ma ok sve ja razumem, to je stranacki novogovor. Mene me u daljem teksu vikajte Tzar, Ćesar, imperator, Lord Vitez a može i spahija. Samo nemoj da me develompmpujete.

 16. Kako su sve vlasti od tamo negde 2003 do danas, tu, između drveća i „penzionerske“ zgrade sagradili velelepni „sportski development“ tako će naprave i Leskovac na vodi. Ajde nemoj da ste neozbilnji…

 17. Sta bi sa pricom o filmskom gradu!?

  • Joe Strummer 10.03.2018., 16:54

   Zvao me Kluni prekjuče na vajber i prodaje mi neke anglo-saksonsko-holivudske fore, kao hoće da mi prvi čestita Vaskrs, a u stvari izokola (pokvarenjak srebroljubivi) hteo da se raspita ima li neka uloga za njega u Leskovačkom Filmskom Gradu. Ako ništa drugo, ono barem u „Zlatnom dobu Leskovca“. Rekoh mu: Šefe, mani me sa ta šibicarenja, nego zovi Odbor za kulturu SNS Leskovac. Uzgred, ….š li ti nešto u tim godinama..?

   • Umri smuški 10.03.2018., 19:08

    A ja jutro videh Bruce Vilice. Sedi u kafanu, srče kafu, siska ratluk, namršten i ljut. Iznajmio stan još pre šes meseci u Solidarnost, pustio bradu jer mu Mesko obećao da će glumi leskovačkog čorbadžiju. Nosi fes na glavu jer ulazi u lik…Preti sa tužbe, pcuje Leskovac, ljuuut, ljuutt, good morning da mu čovek ne rekne. Navuko se na kladionicu, počeo da šmrkće, dobio bronhitis, u ATD ga ne primav nije mu overena knjižica….

    • Samo čitam 11.03.2018., 13:14

     ha ha ha carevi smo humora mi leskovčani. stvarno šta beše sa filmski grad, što novinari ne pitaju nadležne?

 18. Zatvoriti Nišku ulicu od pošte do tržnog centra „Most“, tu porušiti one straćare od objekata i napraviti male lokale od po 20 kvadrata. Mali pešački most preko reke i tako grad dobija šetalište pored reke, povezuje se sa parkom kod osmospratnice pa sve do Crkve. Jedini grad koji nema zatvorenu ulicu, šetalište pored reke itd. A para od prodaje malih lokala koji ne bi trebalo da budu na istoj građevinskoj liniji. Pa osvetljenje, klupice milina.

  • milina ?? a da zacuses rukave i radis bila bi ti milina ,,onda bi tek uzivao u setnju

 19. mali sliniša 12.03.2018., 18:11

  Lele lele, će postanemo Beograd

 20. Svi beze od naselja,jer su teska za odrzavanje zvadjenje reda ,postaju geto ,,pametnije je napraviti moderan otvoren kvart

 21. Mogu da grade sta hoce samo da dokazu odakle im novac i kako su stekli imovinu joj mlogo vi se izvinjavam zakon o poreklu imovine jos uvek nije donesen a kad će neznamo samo vi gradite a mi će kada dodje vreme da nacionalizujemo.

Comments are closed.