Prva žrtva svinjskog gripa, obolela i deca

Prva žrtva svinjskog gripa, obolela i deca
Podeli:

Stariji čovek iz Jablaničkog okruga kod kog je pre par nedelja izolovan virus svinjskog gripa AH1N1, preminuo je na Infektivnoj klinici u Nišu, potvrđeno je Jugmedii u Zavodu za javno zdravlje Leskovac.

Kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, pacijent je u teškom stanju prebačen na Infektivnu kliniku i bio je na respiratorima, a u februaru je svinjski grip izolovan još kod tri osobe.

Među kojima ima i dece školskog uzrasta, ali i starijih. U devetoj nedelji, od kada je proglašena epidemija, od gripa tipa A i tipa B obolele su 452 osobe, i pozitivno je to što se broj obolelih smanjuje. Među njima ima i dece“, kaže za Jugmediu epidemiolog Jadranka Krasić.

U Jablaničkom okrugu, gripom je najviše zahvaćena populacija u uzrasnoj grupi od 30-65 godina starosti i deca starosti od 5-14 godina starosti.


Podeli:
 1. Nedjeljko Todorović 6. marta 2018., 4:35 pm

  Svaka čast onim ljudima koji su dovozili mrtve svinje i prasiće sa farme u Žitoradju koje su bacane na deponiju u krugu farme da bi hranili svoje pse da bi jevtinije prošli sa ishranom a zatim te pse prodavili.I doneli nam epidemiju u grad i zarazila našu decu. Hvala vam veliki ljudi što nam zarazište decu ….
  0  0
 2. Mogla bi Jugmedia da azurira malo svoje slike, ovo ne lici na zavod za javno zdravlje…
  0  0

Comments are closed.