Prva žrtva svinjskog gripa, obolela i deca

Prva žrtva svinjskog gripa, obolela i deca
Podeli:

Stariji čovek iz Jablaničkog okruga kod kog je pre par nedelja izolovan virus svinjskog gripa AH1N1, preminuo je na Infektivnoj klinici u Nišu, potvrđeno je Jugmedii u Zavodu za javno zdravlje Leskovac.

Kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, pacijent je u teškom stanju prebačen na Infektivnu kliniku i bio je na respiratorima, a u februaru je svinjski grip izolovan još kod tri osobe.

Među kojima ima i dece školskog uzrasta, ali i starijih. U devetoj nedelji, od kada je proglašena epidemija, od gripa tipa A i tipa B obolele su 452 osobe, i pozitivno je to što se broj obolelih smanjuje. Među njima ima i dece“, kaže za Jugmediu epidemiolog Jadranka Krasić.

U Jablaničkom okrugu, gripom je najviše zahvaćena populacija u uzrasnoj grupi od 30-65 godina starosti i deca starosti od 5-14 godina starosti.


Podeli:
  1. Nedjeljko Todorović 6. marta 2018., 4:35 pm

    Svaka čast onim ljudima koji su dovozili mrtve svinje i prasiće sa farme u Žitoradju koje su bacane na deponiju u krugu farme da bi hranili svoje pse da bi jevtinije prošli sa ishranom a zatim te pse prodavili.I doneli nam epidemiju u grad i zarazila našu decu. Hvala vam veliki ljudi što nam zarazište decu ….

  2. Mogla bi Jugmedia da azurira malo svoje slike, ovo ne lici na zavod za javno zdravlje…

Comments are closed.