Rekonstruiše se spomenik Bakiji Bakiću

Rekonstruiše se spomenik Bakiji Bakiću
Podeli:

Spomenik legendarnom vranjskom trubaču Bakiji Bakiću biće rekonstruisan do kraja januara, nakon oštećenja nastalog pre skoro dva meseca, kada je utvrđeno policijskom istragom da je deo trube slomljen u dečjoj igri loptom.

Miroljub Stojčić, predsednik gradske komisije za očuvanje spomenika, nazive ulica, trgova i kulturnog nasleđa, kaže da veliku zahvalnost Grad duguje vajaru iz Beograda, Stanimiru Pavloviću, jer je napravio deo trube koji nedostaje i koji je učestvovao u pravljenju samog spomenika postavljenog u naselju Gornja čaršija 2006. godine.

Na naše insistiranje, on je prihvatio da napravi deo trube koji nedostaje i u svemu tome je ispao i više nego korektan, jer je odlučio da to bude njegov poklon Vranju. Stanimir Pavlović je dugogodišnji prijatelj našeg grada, a mi smo neizmerno zahvalni na ovako lepom gestu“, kaže Stojčić za Jugmediu.

Deo trube koji fali, prema njegovim rečima, izliven je i nalazi se kod vajara.

U toku je preuzimanje tog dela. Računam da će do kraja meseca biti postavljen na svom mestu i da će Bakija Bakić ponovo biti kompletan sa svojom trubom“, ističe Stojčić.


Podeli:
  1. Pokojna baba Visnja 23. januara 2018., 6:10 pm

    Takoj ce rekonstruisev i spomenik Kosti,u ul.Toplicki Ustanak!?

Comments are closed.