ROŠTILJIJADA Makedonci i Bugari pojeli i popili pa igrali oro

ROŠTILJIJADA Makedonci i Bugari pojeli i popili pa igrali oro
Podeli:

LESKOVAC – Posle nekoliko gurmanskih pljeskavica i porcije „leskovačke mućkalice“, gosti na Roštiljijadi iz Makedonije i Bugarske igralu su oro, nekada samostalno, više mešovito i to sve po taktovima pesme „Makedonsko devojče“.

„Zašto pa da ne, Makedonija je Bugarska“, kaže mlada Bugarka, kolovođa, dok se njena drugarica iz Skoplja kiselo smeška.

rostiljijada_igra_kolo

Svetlosti 27. po redu Roštiljiade u Leskovcu trebalo bi da se ugase noćas u ponoć. Organizatori kažu da je ponovo oboren rekord po broju posetilaca, ali je izvesno da su ovoga puta najmnogobrojniji gosti sa strane bile vesele komšije – Makedonci i Buagri,

rostiljijada_igra

posebno od petka kada u roštiljskim baštama uveče nije mogla ni „igla da padne“.

Roštiljsku štraftu posetio je od važnijih političara Dragan Marković Palma i Branko Ružić, visoki funkcioner SPS

„Ima i Slovenaca, čini mi se i Hrvata, čuo sam italijanski, jednom francuski i nekoliko puta nemački jezik, ali Bugari i Makedonci su dominantni. Jedino nema Beograđana“, priča konobar sa štanda „Kolibe“, čije su roštiljdžije juče napravile „najveću pljeskavicu na svetu“ od 63 kilograma.

rostiljijada_stand

Bugari i Makedonci su u Leskovac došli organizovano, najviše iz Sofije i Skoplja. U petak uveče, prema informacijama Jugmedie, kolona na prelazu Strazimirovci bila je duga oko 8 kilometara. Neki su igrali, drugi za prepunim trpezama cupkali uz trubače.

Petar Vitovov iz Sofije je rešio da baš na Roštiljijadi proslavi svoj 29. rođendan.

rostiljijada_trubaci

„Došao sam sa prijateljima jer su mi rekli da je ovde najlepša hrana i nabolji provod. Jeli smo pljeskavice i leskovačku mućkalicu i vrlo smo zadovoljni, a za provod ćemo videti večeras“, priča mladić.

rostiljijada_bugari

Centralna ulica Bulevar oslobođenje očistiće se i izribati sutra i posle 12 časova biti prohodna za saobraćaj, a o efektima Roštiljijade i o tome da li je treba izmestiti i gde-raspravlajće se narednih godinu dana.

rostiljijada_fotografisanje

(Preostale fotografijte pogledajte na našoj fejsbuk stranici:  https://www.facebook.com/juGmedia/

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Odlična Roštiljijada, najbolja do sada, hvala LESKOVAC

  2. а па да…. „београђани“ имају своју посебну државу… све нас остале искориштавају ;) њима је све далеко… можда и роштиљијаду једног дана преселе….

Comments are closed.