Rusi u Nišu glasali predsednika

Rusi u Nišu glasali predsednika
Podeli:

Odlično raspoloženi, nasmejani i bezgranično odani svojoj zemlji, takvi su bili danas državljani Rusije koji su glasali na izborima za predsednika te zemlje u Nišu.

Prvi put od kako se održavaju predsednički izbori, Rusi koji žive južno od Save i Dunava mogli su i  u Nišu da glasaju i to u prostorijama „Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika“ „Naisus“.

Pozive za glasanje Ambasada Rusije poslala je poimence svim svojim državljanima u Srbiji, a u Niš  su neki došli organizovano, mini busevima, a neki sopstvenim prevoz.

Procenjuje se da ruski pasoš u Srbiji izvan Beograda i Vojvodine ima oko 250 gradjana i da najveći broj njih živi u Nišu

Kopredsednik „Naisusa“ Mihail Ciganov je rekao da ne zna broj sunarodnika koji žive na jugu Srbije, ali da u Nišu ima 70 „mešovitih porodica“.

Uglavnom su žene Ruskinje, a samo u tri porodice je obrnuto, suprug je Rus„, rekao je Ciganov.

On je rekao da je u Rusiji izborni dan „vrsta praznika“ i zato je „Naisus“ danas priredio koncert orkestra „Impresija“ u niškom „Svetosavskom domu“.

Ruskinja Galina Filipović sela Mijajlica kod Lebana, rekla je  da je u Niš došla da glasa zbog toga što je to želala iz dubine duše, a ne samo zbog toga što je to njena gradjanska dužnost.

Rodjena sam patriotkinja, neograničeno volim svoju zemlju i svog predsednika. Otišla sam iz Rusije i udala se ovde pre 16 godina, ali Rusija iz mene nije otišla„, kazala je Filipović.

Nadežda Lešjanin, s Krima, koja 34 godine živi u Srbiji, nada se da će odziv ruskih glasača biti veliki, „90 odsto, kao što je bila kada je bio referendum o statusu Krima“.

Ona je rekla da i Srbija i Rusija imaju svoj cilj i svoju politiku, ali to je „isti narod i izuzetno se volimo i poštujemo”.

Biračko mesto u društvu “Naisus” zatvoreno je u 15 časova. Glasački listići biće prebrojeni u Ambasadi Rusije u Beogradu.


Podeli:
  1. И мештани села Путиново, у нашеђ крају би гласали за Путина, да су Руси!?

  2. Путин би се ватија за главу,да прође кроз Лесковац!?Ма кроз наше сокаче!?

Comments are closed.