Slobodan Šijan dobitnik nagrade “Živojin – Žika Pavlović” na LIFFE-u

Slobodan Šijan dobitnik nagrade “Živojin – Žika Pavlović” na LIFFE-u
Podeli:

Reditelj legendarnih jugoslovenskih filmova “Maratonci trče počarsni krug”, “Ko to tamo peva” i “Davitelj protiv davitelja” Slobodan Šijan, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za izuzetan doprinos domaćoj kinematografiji i promociji srpskog filma u svetu “Živojin – Žika Pavlović”, koja se 11. put dodeljuje na Festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu.

Treći član žirija festivala, pored glumice Marije Bergam i reditelja Ademira Kenovića i reditelj Dragan Marinković (Vizantijsko plavo, Bumerang)

Pre njega ovu nagradu su na ranijim festivalima primili i Emir Kusturica, Miki Manjlović, Lazar Ristovski, Rade Šerbedžija, Dragan Nikolić, Bata Živojinović i Slavko Štimac.

Organizatori festivala, za noć otvaranja, 18. septembra, najavljuju pravi spektakl, sa crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Leskovcu, gde će Šijanu i biti uručena nagrada, a crvenim tepihom, dugim više od 20 metara, proći će Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Marija Bergam, Mima Karadžić, glumci iz filma “Južni vetar” (koji otvara festival) i mnogi drugi.

Odbrojavanje do LIFFE-a: U Leskovac dolaze Marija Bergam, Mima Karadžić, Nele Karajlić, Dušan Kovačević…

Moram da priznam da je LIFFE ne samo postao brend, već i sve značajniji u celom region. Ove godine Leskovac će ugostiti čak 50 itekako važnih i poznatih imena iz sveta kinematografije sa prostora Balkana”, ističu iz organizacionog odbora festivala.

Na LIFFE-u izložba kostima iz serije „Senke nad Balkanom“

JUŽNI VETAR PLANUO

Karte sa sve filmske projekcije, koncert i predstavu koje će programski pratiti festival su u prodaji, sem što su za pola sata planule sve ulaznice za veče otvaranja i projekciju filma “Južni vetar”.

Ulaznice za sve filmove koštaju 200 dinara, za koncert Magnifika, koji će prve večeri festivala biti održan u  klubu Safir, 600 dinara, a za predstavu “Klaustofobična komedija” Dušana Kovačevića, koja će i zatvoriti ovogodišnji LIFFE, 1.000 dinara.

Karte će se prodavati i u dane vikenda na pultu Leskovačkog kulturnog centra.


Podeli:

Comments are closed.