Srbi iz Italije na božićnom prijemu u Medveđi

Srbi iz Italije na božićnom prijemu u Medveđi
Podeli:

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić priredio je božićni prijem za predstavnike Srpske kulturne zajednice „Sveti Sava“ iz mesta Valdanjo u Italiji, gde je nedavno sa saradnicima boravio i uspostavio prve kontakte.

Predloženo je da se na Odboru dijaspore razmotri opcija sakupljanja donacija za freskopisanje unutrašnjosti crkava u Medveđi

Ludi koji odlaze van granica svoje zemlje predstavljaju važne mostove između zemalja. Svojim znanjem, idejama, iskustvima i kontaktima unose održive promene i na različite načine mogu da pomognu svojim matičnim zemljama i opštinama iz kojih potiču”, rekao je Arsić, koji je Srbe iz Italije primio u svom kabinetu

Predsednik ove zajednice Miodrag Janković smatra da ovakva okupljanja učvršćuju odnose između matice i dijaspore i dodaje da ovaj sastanak predstavlja znak da uvezivanje srpskih udruženja može da doprinese unapređenju i boljoj perspektivi lokalne samouprave. On je na prijemu naglasio da to predstavlja znak da interesovanje matice za rad dijaspore raste i da će saradnja u budućnosti biti mnogo jača i bolja.

Na sastanku je dogovoreno okupljanje dijaspore koja se po tradiciji održava u prvoj nedelji avgusta meseca kao „Zavičajni susreti Medveđe“.

 

 

 


Podeli:
  1. Nema nista od Nebojse Arsica. Mislim da ovom coveku treba reci hvala i iz reda postojecih odbornika izabrati drugog za predsednika opstine Medvedja.

  2. Inficirali su i Medvedju i Valdanjo.Jankovići su devojke za sve.Pozdravljaju se ko da dolaze iz Kanade,a oni i idbornici u Medvedji.Baš volim kad vidim i pročitam ovako nešto,da ne pomislim da imam posla i veze ni sa dijasporom ni sa maticom.

Comments are closed.