Stanovnik Oraovice danas obeležio vek od svog rođenja

Stanovnik Oraovice danas obeležio vek od svog rođenja
Podeli:

Ljubomir Stanković iz Oraovice kod Grdelice proslavio je danas svoj 100. rođendan, koji je, veli, dočekao zahvaljujući pravilnoj ishrani i radu.

Rad, rad i samo rad“, kratko odgovara Ljubomir Stanković na pitanje kako je dočekao stotu.
Ovaj veliki životni jubilej proslavio je u krugu porodice, ali i u prisustvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji je za tu priliku doneo na poklon tortu.

Vodimo računa o mladima jer su oni naša budućnost, ali moramo misliti i na stare koji su stvarali i zadužili ovaj grad“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Ljubomir Stanković rođen je 17. marta 1917. godine u gladnoj Srbiji, u vreme podizanja Topličkog ustanka, u godini koja je prethodila završetku Prvog svetskog rata i nekoliko godina pre nego što će nastupiti takozvano – zlatno, industrijsko, doba Leskovca.

Ceo svoj život proveo je u rodnoj Oraovici.

Bio je borac u Drugom svetskom ratu, bavio se poljoprivredom, radio u Železnicama Srbije, a penziju je stekao u nekadašnjem preduzeću „TIG“ Grdelica.

I danas vodi računa o ishrani, a obavezno posti sredom i petkom i to je, pored rada, mišljenja je, recept za dugovečenost.

Ima sina, dve ćerke, sedam unučadi i sedam praunučadi.

(Kraj)


Podeli:
  1. Čim mu je Mojsije ruku turio.

  2. Došla …t kod dede?

  3. A sta ce Mesko na toj slici? Da ga nije mozda lecio pa je deda doziveo stotu? Ja bih rekao da ga nije lecio inace ko zna sta bi bilo s dedom odavno.

Comments are closed.