Danas počelo trodnevno polaganje prijemnog ispita za male maturante

„Sumnjivo lice“ najviše namučilo osmake (REŠENJA TESTA)

„Sumnjivo lice“ najviše namučilo osmake (REŠENJA TESTA)
Podeli:

Polaganje završnog ispita za 71.661 osmaka u Srbiji počelo je danas testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, koji kažu da su testovi bili lakši od onih probnih, ali se žale da su ih najviše namučila pitanja iz Nušićevog “Sumnjivog lica”, odnosno, 17., 18. i 19. pitanje, kao i pitanja o delima Vuka Karadžića.

Pitanja su bila nejasna i niko od nas ne zna da li je tačno uradio”, kaže devojčica koja je test polagala u OŠ “Svetozar Marković” u Leskovcu.

Rešenje testa objavilo je Ministartsvo prosvete

U  Jablaničkom okrugu trebalo je prijemni ispit da polaže 2.180 učenika, a na test je izašlo 2.122 učenika. Načelnik školske uprave za Jablanički i Pčinjski okrug Dragan Mitrović kaže za Jugmediu da je na osnovu usmenih obaveštenja sve proteklo u najboljem redu.

Za sada nema primebdbi, a detaljnije informacije imaćemo večeras kada supervizori završe pregled šifriranih testova”, ističe Mitrović

U Nišavskom okrugu je testove polagalo 3.500 maturanata na 53 mesta.

U pčinjskom okrugu ispit je polagalo 2.246 osmaka, od kojih 1.583 osmaka srpske i 663 albanske nacionalnosti, dok na ispit nije izašlo njih tridesetoro.

Sutra se polaže matematika, a u sredu kombinovani test od koga osmaci najviše strahuju.

REŠENJE TESTA


Podeli: